Operatie Infinite Patience: De terugkeer van de Cove Guardians.

31 augustus 2011

Operatie Infinite Patience: De terugkeer van de Cove Guardians.

Photo: Sea ShepherdFoto: Sea Shepherd

Hoe meet Sea Shepherd succes? Door het aantal levens dat gered is. Als we dit criterium in acht nemen is het oorspronkelijke Cove Guardian-programma, dat van 1 september 2010 tot 31 maart 2011 liep, een opmerkelijk succes. Naar schatting 750 dolfijnen en grienden werden gered als gevolg van de druk die door de Cove Guardian-vrijwilligers werd uitgeoefend (het daadwerkelijke aantal gedode dolfijnen en grienden van de voorgaande jaren lag op gemiddeld ongeveer 1600 tijdens dezelfde periode van zes maanden). En als Sea Shepherd's Cove Guardians zoveel levens hebben gered, dan is het logisch om dat opnieuw te doen dit seizoen.

The Cove Guardian-vrijwilligers, die op eigen kosten van over de hele wereld hierheen kwamen, zijn erin geslaagd om op niet-gewelddadige manier te intimideren, in te grijpen, lastig te vallen, en het doden van de dolfijnen aanzienlijk te vertragen.

Al die uren waarin ze op wacht stonden, gewapend met camera's en de brutale moordenaars in het gezicht starend om ze zich ongemakkelijk te laten voelen en de autoriteiten te frustreren, hebben hun vruchten afgeworpen.

Een van de strategieën van Sea Shepherd is volharding. Het stopzetten van de dolfijnenslachting vergt een ongelooflijk uithoudingsvermogen en geduld. We zijn al sinds 1980 actief tegen het doden van dolfijnen in Japan. Gedurende deze tijd hielpen we met het stopzetten van de dolfijnenslachting op Iki Island in 1982, hebben we gevangen dolfijnen in Taiji vrijgelaten in 2003, en hebben we een paar van de eerste beelden van de slachting aan de internationale pers verstrekt, waardoor de vissers van Taiji ertoe besloten om hun schandelijke wandaden achter hekken te verbergen. Ric O'Barry, een van onze oorspronkelijke medewerkers in 2003, keerde later terug naar Taiji en werkte samen met documentairemaker Louis Psihoyos en de Oceanic Preservation Society (OPS) aan de Oscarwinnende film The Cove. En vorig jaar stonden we zes maanden lang op wacht in Taiji, waarbij ruim 65 vrijwilligers van over de hele wereld als Sea Shepherd Cove Guardians samen kwamen.

Het Cove Guardian-programma heeft ertoe geleid dat de gouverneur van Wakayama Prefecture, Yoshinobu Nisaka, heeft besloten om voor het tweede jaar op rij meer dan 100 politieagenten te mobiliseren om oefeningen te doen ter voorbereiding op de terugkeer van de Cove Guardians, een dure grap voor Japan.

Officieel zal de beschamende en brute slachting van de dolfijnen in Taiji beginnen op 1 september. Sea Shepherd wenst O'Barry en zijn team, die van plan zijn om daar te zijn op deze datum, het beste bij hun inspanningen. Met dank aan Ric, Louis, Earth Island Institute, OPS, Hardy Jones, Scott en Elora West en alle Cove Guardians hebben we al bijna tien jaar een continue, onverbiddelijk, en divers verzet tegen de slachting in Taiji.

Sea Shepherd will follow-up on our original efforts by bringing a second wave of Cove Guardian volunteers to Taiji over the next six months. Our goal for this time period will be to prevent the slaughter of as many dolphins as possible. We will need aggressive, courageous, resourceful, and disciplined volunteers along with passionate and dedicated people to support them.

Sea Shepherd zal onze oorspronkelijke inspanningen opvolgen door een tweede golf van Cove Guardian-vrijwilligers naar Taiji te brengen in de komende zes maanden. Ons doel voor deze periode zal zijn de slachting van zoveel mogelijk dolfijnen te voorkomen. We moeten assertieve, moedige, vindingrijke, en gedisciplineerde vrijwilligers hebben, met gepassioneerde en toegewijde mensen om hen te ondersteunen.

Een Cove Guardian kan elke Sea Shepherd supporter zijn die bereid is om op eigen kosten naar Taiji te reizen om over de dolfijnen te waken. Sea Shepherd zal de leiding en het advies geven die nodig zijn om binnen de richtlijnen en grenzen van de Japanse wet te werken. Het is een delicaat evenwicht, je moet het klaarspelen om grenzen te verleggen en assertief te zijn terwijl je je wel aan de wet houdt, maar het belangrijkste is om Japan en de rest van de wereld te tonen dat de dolfijnen van Taiji nooit meer ongezien en onbemind gedood zullen worden.

Als u Sea Shepherd wilt helpen levens te redden, maar niet mee kunt doen als een Cove Guardian vrijwilliger, dan kunt u meedoen als een Cove Guardian supporter. Het is een dure campagne, maar de moeite waard in termen van geredde levens. We schatten dat deze investering neerkomt op minder dan 75 euro per geredde dolfijn.

Doe mee met Sea Shepherd's inspanningen om de dolfijnen van Taiji te verdedigen en te beschermen door je vandaag nog aan te melden als een Cove Guardian of een Cove Guardian supporter.

Om met ons mee te doen in Taiji (vrijwillig en volledig op eigen kosten en risico), schrijf naar coveguardian@seashepherd.org

De dolfijnen van Taiji hebben uw hulp nodig.

donate_button_Donate_Now_steel_160

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: