Historische gelegenheid om de grote walvissen te beschermen!

28 juli 2011

Protect the Great Whales

Historische gelegenheid om de grote walvissen te beschermen!

Zeeleven bedreigd – handel nu!

Op dit moment heeft iedereen die van de oceanen houdt, een historische gelegenheid om te bewijzen dat hij serieus werk wil maken van de bescherming van walvissen. De ontwikkeling van zeereservaten kan deze majestueuze dieren redden, maar daarbij hebben wij wel de hulp van iedereen nodig!

De Australische regering heeft recent een voorstel gedaan voor nieuwe zeereservaten in de zuidwestelijke regio van Australië. Het gaat om een gebied waar de helft van alle walvissen- en dolfijnensoorten ter wereld voorkomt, en een grotere hoeveelheid unieke zeedieren dan op het Great Barrier Reef.

Take actionHelaas beschermt het voorstel onze walvissen en ander zeeleven niet voldoende. Belangrijke voedselgebieden voor de bedreigde blauwe vinvis, het grootste dier ooit, worden buiten de reservaten gelaten, zodat deze gebieden kunnen worden gebruikt om naar olie te boren of actieve sonartesten uit te voeren. Het voorstel komt er in feite op neer dat van de tien belangrijke hotspots voor walvissen, haaien en ander zeeleven in de regio, er maar twee zullen worden beschermd.

Als iedereen echter voor de deadline van 8 augustus 2011 actie onderneemt, kunnen we deze beslissing wijzigen. Toon Australië dat de aanhangers van Sea Shepherd serieus werk willen maken van de bescherming van walvissen door uw stem te laten horen.

Het kost u slechts enkele minuten om uw gegevens door te geven en zeereservaten te helpen creëren in ieders belang. Reacties vanuit de hele wereld zijn welkom.

Vissen, haaien, walvissen en andere zeedieren worden acuut bedreigd door een nooit eerder vertoonde en catastrofale vernietiging, veroorzaakt door de mens. Volgens een studie van het International Programme on the State of the Ocean verdwijnen deze soorten in een veel sneller tempo dan voorspeld. Overbevissing, vervuiling, uitspoeling van kunstmest en de verzuring van de zee als gevolg van de toenemende uitstoot van koolstofdioxide veroorzaken samen een groot gevaar voor al het leven in de zee.

Eén van de belangrijkste manieren om het unieke leven in de oceanen te beschermen, is door zeereservaten in het leven te roepen.

Om erachter te komen waarom Sea Shepherd achter deze historische kans voor Australië staat om de grote walvissen te beschermen en een nieuwe standaard te zetten in goed oceaanbeheer kunt u nu onze nieuwe korte video bekijken alvorens u actie onderneemt.

Aanhangers van Sea Shepherd willen directe actie en directe resultaten. Maar zonder zeereservaten zijn er geen veilige toevluchtsoorden voor het zeeleven en zijn er ook geen mogelijkheden om de dieren te beschermen. 

Samen kunnen wij ervoor zorgen dat deze gebieden er komen.

Hartelijk dank!

Jeff Hansen
Directeur Australië
Sea Shepherd Conservation Society

Sea Shepherd Australia director Jeff HansenSea Shepherd Australia director Jeff Hansen

 

Donate now

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: