SOS – Red ons schip de Steve Irwin! – Update en herhaalde oproep

26 juli 2011

SOS – Red ons schip de Steve Irwin! – Update en herhaalde oproep

Door Carla Robinson, coördinator Ontwikkeling

Steve Irwin (current)Steve Irwin (huidig)

Namens kapitein Watson en iedereen van Sea Shepherd wereldwijd wil ik oprecht ‘Dank u wel’ zeggen tegen een ieder, die gedoneerd heeft om ons schip te redden! Echter, ons schip wordt nog steeds vastgehouden in de haven van Lerwick, Schotland, in afwachting van onze mogelijkheden om een borg te financieren, die naar schatting $1.411.692,87 zal zijn.

Hoe komen we in deze situatie terecht? Zoals sommigen van u weten, werd ons schip de Steve Irwin, vrijdag 15 juli laat in de middag door de Britse rechtbank aangehouden bij de Schotse Shetland eilanden. Dit ten gevolge van een civiele rechtszaak, die tegen ons is aangespannen door het Maltese vissersbedrijf Fish and Fish Limited. Zij eisen een schadevergoeding voor de blauwvintonijn, die wij in juni 2010 uit hun netten gered hebben. Wij zijn van mening, dat deze vissen illegaal gevangen waren, nadat het seizoen gesloten was, zonder inspecteur aan boord en zonder enige documentatie waaruit de legaliteit van de vangst bleek.

In de korte tijd sinds onze eerste oproep, nog maar 6 dagen geleden, hebben degene onder u die houden van het zeeleven een recordaantal donaties gedaan en we zijn diep geraakt door uw overweldigende steun. Sinds zondag 24 juli hebben we naar schatting $442.279,37 aan donaties ontvangen – dit is fantastisch, maar we zijn nog steeds een eind van ons doel verwijderd. We hopen dat degenen onder u, die nog niet gedoneerd hebben, een manier vinden om dat alsnog te doen.

The Westra, purchased in 2006De Westra, gekocht in 2006Ik werk inmiddels 16 jaar bij Sea Shepherd, dus ik kan het niet helpen dat ik sentimenteel word tijdens deze poging om ons schip te redden. Ik hoop, dat u onze liefde voor dit schip, dat zoveel gedaan heeft om het zeeleven te beschermen, deelt. Het bijna 60 meter lange schip de Steve Irwin is ons erg dierbaar! Toen we het schip in de herfst van 2006 in Schotland vonden, heette het de Westra en had het trouwe dienst gedaan als schip van de Schotse visserijbescherming. Sea Shepherd kocht het schip met de hulp van onze gulle donateurs, hernoemde het de Robert Hunter (naar kapitein Watson’s goede vriend, met wie hij Greenpeace oprichtte) en voer ermee naar Antarctica om de illegale Japanse walvisjagers te verrassen! Met de mogelijkheid om met een snelheid van 16 knopen te varen, lukte het de Robert Hunter om de walvismoordenaars met nog meer succes op de vlucht te jagen, dan we in het verleden ooit gedaan hadden.

In 2007 hebben we het schip officieel omgedoopt tot Steve Irwin, ter nagedachtenis aan de overleden Australische natuurbeschermer. Vlak voor zijn vroegtijdige dood sprak Steve zijn voornemen uit om met ons naar Antarctica te gaan om daar de walvissen te verdedigen, met kapitein Watson en onze dappere bemanning. Het was daarom passend, dat hij in gedachten met ons mee zou kunnen gaan, met zijn naam in vol ornaat op het snelste en meest effectieve walvisbeschermingsschip ter wereld.

In de korte vijf jaar sinds de aankoop is het schip op meer dan 30 reizen gegaan en heeft het honderden toegewijde bemanningsleden meegenomen naar afgelegen plaatsen, waar het zeeleven bescherming nodig had. Er zijn onnoemelijk veel manuren geïnvesteerd in het schip in de vorm van onderhoud, reparaties en verbeteringen. In aanvulling op de gedoneerde arbeidsuren is er een groot aantal materiële giften gedaan en naar het schip gebracht door zorgzame supporters, waaronder onderdelen, gereedschap, voorraden en voedsel in alle soorten en maten (en vergeet niet dat die eetbare traktaties de brandstof waren, die ervoor zorgde dat onze crew kon doen wat zij het beste kan!).

The Robert Hunter, on campaign in 2006De Robert Hunter, op campagne in 2006

Omdat kapitein Watson op de Steve Irwin vaart en van daaruit onze campagnes leidt, noemen we dit ons vlaggenschip. “De Steve” dient als ons commando- en controlecentrum tijdens campagnes en is daarnaast de basis voor onze helikopter. Sinds onze aankoop van de Steve hebben we een speciale stellage op het achterdek gebouwd, om de kwetsbare rotorbladen van de helikopter te beschermen tegen de roestvormende zoute nevel van de oceaan – en tegen de Japanse walvisvloot!.

En dat brengt me terug bij ons huidige dilemma! De Steve Irwin moet in Lerwick, Schotland, worden vrijgegeven, zodat het schip richting de Faeröer Eilanden kan gaan voor haar volgende opdracht. Onze doelstelling is om de Steve zo snel mogelijk in contact te brengen met onze trimaranboot Brigitte Bardot (voorheen Gojira), om samen te strijden tegen de wrede griendenslachting die de Faeröerders de Grind’ noemen. Zodra onze missie daar in de Noord-Atlantische wateren voltooid is, zal dit natuurbeschermende werkpaard van een schip weer teruggaan naar het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan, om wederom weerloze walvissen te verdedigen tegen de meedogenloze harpoenen van de illegale Japanse walvisvaarders.

Meer dan ooit hebben we onze ondersteunende bemanning – U – nodig, om ons te helpen deze tegenslag te boven te komen en door te gaan met onze voorliggende missie.  Als u kunt geven, weet dan dat elk bedrag dat u kunt missen echt een verschil maakt. Als u reeds gegeven hebt: dank u zeer voor uw steun om ons schip te redden (SOS – Save Our Ship). Als u op dit moment niets kunt missen, dan kunt u dit bericht wellicht delen met uw vrienden, familie en via Facebook, Twitter en/of e-mail. Uw steun is waardevol voor ons, in welke vorm dan ook – en we danken u dan ook!

Bevrijd de Steve!

Bedankt dat u ons helpt om wereldwijd het zeeleven te beschermen,

Carla Robinson,
Coördinator Ontwikkeling
Sea Shepherd Conservation Society

button-facebook-logo-40Deel dit bericht alstublieft met uw familie en vrienden!

 

The Steve Irwin, 2011, Operation No Compromise. Photo: Barbara VeigaDe Steve Irwin, 2011, Operatie No Compromise.
Foto: Barbara
Veiga

btn_donate_sm

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: