Twee geboren Faeröers sluiten zich aan bij Sea Shepherd in de haven van Torshavn

20 juli 2011

Twee geboren Faeröers sluiten zich aan bij Sea Shepherd in de haven van Torshavn

Sea Shepherd’s Hall and Hammarstedt joined by Faeroese crewmembers Kamarinum and BogasonHall en Hammarstedt van Sea Shepherd met de Faeröerse bemanningsleden Kamarinum en Bogason (foto: Simon Ager)

In de middag van 19 juli voer het Sea Shepherd schip de Brigitte Bardot ’s middags de haven binnen van het op de Faeröer eilanden gelegen Torshavn om twee Faeröerse bemanningsleden op te pikken voor Operatie Ferocious Isles, de campagne van Sea Shepherd ter verdediging van de grienden. Magnus Hjaltalin A Kamarinum, 21 jaar, uit Torshavn en Hilmar Reinert Bogason, ook 21, uit Skala, sloten zich aan bij Sea Shepherd als de nieuwste bemanningsleden aan boord van de Brigitte Bardot.

Het schip meerde aan in Vestara Vag, waar ongeveer 200 Faeröers langs de pier stonden om haar te zien aankomen. Onder bevel van kapitein Fraser Hall uit Canada kwam de Brigitte Bardot zonder problemen door de douane en immigratie in Torshavn.

De meeste Faeröers waren alleen maar nieuwsgierig naar de verschijning van Sea Shepherd. Dit gold niet voor Marnar Andreasen, districtsvoorman van Torshavn voor de grind. Hij kwam naar het schip toe, uitgerust met zijn traditionele  “grindakniv” , het mes dat gebruikt wordt om de ruggengraat  van de gestrande grienden door te snijden.

Zwaaiend met het mes naar de bemanning waarschuwde Andreasen de bemanning van Sea Shepherd  om niet  “tussen hem en zijn walvissen “ te komen. Onverstoord gaf de bemanning daarna op het schip bijna 24 uur lang rondleidingen aan de inwoners.

Faeroese local displays his ‘grindakniv’ used to slaughter pilot whalesInwoner van de Faeröer Eilanden  laat zijn  "grindakniv " zien . Het mes dat wordt gebruikt om grienden af te slachten .
(foto:Simon Ager)

Op de ochtend van 20 juli zetten verscheidene inwoners van Torshavn een kraampje op naast de Brigitte Bardot om griendenvlees aan de voorbijgangers te serveren. Het vlees van grienden is zo zwaar verontreinigd met zware metalen dat Pal Wiehe, adviseur voor de volksgezondheid op de Faeröer Eilanden, de bevolking heeft  aangeraden het niet te eten. Het  griendenvlees werd ook aangeboden aan de bemanning van Sea Shepherd. Het zal niemand verbazen dat ze er allemaal  voor bedankten. “Griendenvlees aangeboden krijgen is net zoiets als sigaretten gepresenteerd krijgen op een anti-roken bijeenkomst. Het is niet alleen ironisch, het is ook net zo dodelijk “, zei eerste officier Peter Hammarstedt uit Zweden.

“Ik twijfelde eerst nog wat, maar de grind is uit de hand gelopen.Er worden te veel walvissen gedood en de manier waarop is onmenselijk “, zei Kamarinum .

 “Iemand moet de eerste zijn die zich tegen de grind verzet. Ik hoop dat andere Faeröers ons voorbeeld zullen volgen“, zei Bogason. Hij weet niet wat voor ontvangst hem van de zijde van de inwoners te wachten staat nadat hij het schip verlaat.

Kamarinum en Bogason vertegenwoordigen een groeiend deel van de Faeröers die tegen de grind zijn, maar  die te bang zijn om in het openbaar uiting te geven aan hun onvaderlandslievende opvattingen .

 “Kamarinum en Bogason zijn helden die ons de hoop geven dat we de grind op de Faeröer Eilanden kunnen stoppen. Er is een nieuwe generatie op de Faeröers die de grind zien voor wat het is – een barbaarse slachting van walvisachtigen die niet thuis hoort in de 21e eeuw “, zei kapitein Hall uit Canada .

Op 20 juli, tegen de middag, begon de Brigitte Bardot haar geplande patrouilles in het meest zuidelijke deel van de Faeröer eilanden, op zoek naar grienden.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: