SOS noodoproep van kapitein Paul Watson: Red ons schip!

19 juli 2011

SOS noodoproep van kapitein Paul Watson: Red ons schip!

Verslag vanaf de brug van de Steve Irwin 

news_110719_1_4_photo1894Ik schrijf dit vanaf de brug van het schip in Lerwick in Schotland: Ik heb je hulp nodigom ons vlaggenschip, de Steve Irwin, te bevrijden.

Vrijdagmiddag 15 juli werd de Steve Irwin in de Schotse Shetland eilanden aan de ketting gelegd door de rechterlijke macht van Groot Brittannië vanwege een civiele actie die tegen Sea Shepherd is ingediend door een Maltees bedrijf: Fish and Fish Ltd. (F & F). Zij eisen een schadevergoeding voor de blauwvintonijnen die wij uit hun netten hebben gered in juni 2010. Wij geloven dat deze vis illegaal gevangen was - nadat het seizoen gesloten was, zonder een inspecteur aan boord en zonder enig papierwerk dat de rechtmatigheid van de vangst kan bewijzen.

We worden vertegenwoordigd door een advocatenkantoor, en geloven dat we het benodigde bewijsmateriaal hebben om onze zaak te ondersteunen. Dit civiele proces geeft ons ook de kans om de wat ons betreft illegale activiteiten van F & F aan het licht te brengen en we zullen de zaak agressief vanuit dit standpunt verdedigen.  De bescherming van de bedreigde blauwvin is van vitaal belang voor onze oceanen, en voor de mensheid, want als de oceanen sterven....sterven wij.

Paul Watson

Maar de Steve Irwin zal nu voor onbepaalde tijd worden vastgehouden, of mogelijkerwijs zelfs verkocht, tenzij we onmiddellijk een onderpand van 1.411.692,87 Amerikaanse dollars (USD) overhandigen.Dit zou niet alleen een financiële strop zijn voor Sea Shepherd, maar, belangrijker nog, het zou ons ervan kunnen weerhouden de Faeröer eilanden te bereiken om de grienden te beschermen en het zou in december onze mogelijkheden om de walvissen in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan te verdedigen tegen de Japanse walvisvloot, kunnen bedreigen.

Ik vraag dringend jullie hulp om ons schip vandaag te redden! We moeten volgende week 1.411.692,87 USD hebben om de borgtocht te betalen! Giften komen binnen, maar er is nog een lange weg te gaan. Ik vraag je dan ook vandaag om zoveel te geven als je kan - jouw donatie is ontzettend belangrijk en zal het verschil maken om de levens van bedreigde walvissen te redden.

Je hebt al duizenden walvissen helpen redden en onnoemelijke aantallen andere zeedieren. Maar tenzij we ons schip terug krijgen, zullen veel walvissen een tragische en onnodige dood sterven omdat wij ons schip niet kunnen verplaatsen om ze te beschermen.

Alsjeblieft, doe een donatie om de Steve Irwin te bevrijden, zodat we terug kunnen keren naar zee, om te doen wat we het beste kunnen - het leven in onze oceanen beschermen.

 

Jouw hulp en steun zijn nog nooit harder nodig geweest.

 

Dank je!
Voor de oceanen en voor de Steve Irwin,
Kapitein Paul Watson

 

button-facebook-logo-40Deel dit artikel alsjeblieft met je familie en vrienden!

Photo: Gerry WaneckFoto: Deborah Bassett

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: