Sea Shepherd krijgt eervolle vermelding van Nieuw-Zeeland

5 juli 2011

Sea Shepherd krijgt eervolle vermelding van Nieuw-Zeeland

The Steve Irwin cuts through the frigid Ross Sea waters searching for the Berserk. Photo: Barbara Veiga

Het Reddingscoördinatie Centrum van Nieuw Zeeland (RCCNZ) heeft het officiële onderzoek naar het vermiste Noorse jacht de Berserk vrijgegeven. Het rapport sluit af met een officiële eervolle vermelding voor de Sea Shepherd Conservation Society, voor de inspanningen van de bemanning van de Steve Irwin bij de zoek- en reddingsactie tussen 22 en 24 februari 2011 in het  McMurdo Sound gebied van de Ross Zee.

In navolging hierop wil Sea Shepherd graag helikopterpiloot Chris Aultman prijzen voor zijn onuitputtelijke en intensieve 14 uur durende zoektocht door het McMurdo Sound gebied. Ook komt de gehele bemanning van de Steve Irwin alle lof toe voor het deelnemen aan deze gevaarlijke missie, die ertoe leidde dat het schip in het McMurdo Sound gebied in de ergste storm van de afgelopen drie decennia terecht kwam.

Sea Shepherd's reddingsactie werd gedocumenteerd door de filmploeg aan boord en zal in het vierde seizoen van de televisieserie Whale Wars op Animal Planet worden uitgezonden.

Citaat uit het officiële rapport:

Twee particuliere instellingen (Sea Shepherd Conservation Society en New-Zealand Nature Heritage Cruises) hebben bereidwillig hun schepen (de Steve Irwin en de Professor Khromov) en andere middelen beschikbaar gesteld. Zij hebben een significante bijdrage geleverd aan de zoekactie en moeten hiervoor geprezen worden.

Klik hier voor het volledige rapport over de Berserk reddingsoperatie in de "Safe and Clean Seas" uitgave.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: