Kantoor Galapagos rondt natuureducatieproject voor lokale scholen af

24 juni 2011

Kantoor Galapagos rondt natuureducatieproject voor lokale scholen af

  In het Spaans

SSG Education Program

Met steun van de schoolcommissie van de Galapagos eilanden heeft Sea Shepherd Galapagos onlangs de informatieve en leerzame aspecten van het Shark Awareness Pack geïntroduceerd op alle scholen op het eiland Santa Cruz.  (Het Shark Awareness pack is ontwikkeld door Sea Shepherd met als doel de lokale kinderen zich meer bewust laten worden van het belang van de haaien in het Galapagos zeereservaat – red.). Over een periode van twee weken heeft het team van Sea Shepherd Galapagos 30 workshops georganiseerd, verdeeld over negen lokale scholen. Om te benadrukken hoe belangrijk dit project is, waren de workshops zo gepland dat ze in dezelfde periode vielen als ‘Wereld Milieudag’ op 5 juni en ‘Wereld Oceanendag’ op 8 juni.

Tijdens de workshops heeft Sea Shepherd een aantal informatieve video’s laten zien over haaien, maar ook over het haaienvinnen. Het team van Sea Shepherd, geleid door Malena Garcia, heeft uitvoerig besproken hoe belangrijk haaien zijn voor het Galapagos zeereservaat, als ook voor het ecosysteem over de hele wereld, en dat er dringend een einde moet komen aan het doden van haaien voor de vinnen.

Bijna 1000 leerlingen tussen de 8 en 14 jaar en 30 leraren hebben een exemplaar ontvangen van het recent door ons gepubliceerde boek Haaien van de Galapagos. Dit boek is er gekomen dankzij een gulle donatie van Lush Fresh Handmade Cosmetics. Voorlopig is het boek alleen verkrijgbaar in het Spaans, maar dankzij één van onze vele gedreven internationale vrijwilligers zal er ook een Engelse versie komen. De verwachting is dat de Engelse versie binnen een paar maanden beschikbaar is.

Het project is een overweldigend succes gebleken. De leerlingen en de leraren namen enthousiast deel aan de workshops. Dit project is zowel voor het beschermen van haaien als voor de instandhouding van ecosystemen en bewustwording in het algemeen erg belangrijk. Sea Shepherd Galapagos zal daarom blijven samenwerken met leerlingen en scholen om in het wild levende zeedieren te beschermen tegen illegale visserij, wat een belangrijke manier is om bewustzijn te creëren onder de lokale bevolking. De verhoogde bewustheid zal ons en de lokale autoriteiten helpen om regulaties en internationale verdragen beter uit te voeren en een einde te maken aan de uitsterving van soorten.

SSG Education Program SSG Education Program


article_separator_650x2

La oficina de Galápagos culmina proyecto de educación ambiental para escuelas locales

Photo: Jeff LittonPhoto: Jeff LittonCon el apoyo de las autoridades locales de educación, el proyecto Shark Awareness de Sea Shepherd Galápagos llegó con información sobre tiburones, a todas las escuelas en la Isla Santa Cruz. Durante 2 semanas el equipo de Sea Shepherd realizó 30 talleres en 9 escuelas de la localidad. Los talleres coincidieron con el día mundial del medio ambiente (5 de junio) y el día mundial del océano (8 de junio), para destacar la importancia de este proyecto.

Durante los talleres se presentaron una serie de videos sobre tiburones y sobre la problemática del aleteo de tiburones. Nuestro equipo, liderado por Malena García, también se refirió a la importancia de los tiburones para la Reserva Marina de Galápagos y el ecosistema global; así como a la urgente necesidad de poner fin al aleteo.

1096 estudiantes de 8 a 14 años de edad y 30 maestros recibieron, de forma gratuita, ejemplares de nuestro libro Tiburones de Galápagos que fue recientemente publicado gracias a una generosa donación de LUSH. Por ahora el libro está disponible únicamente en español. Sin embargo, su traducción al inglés está en preparación gracias a una de las extraordinarias voluntarias que Sea Shepherd tiene a nivel mundial. Esperamos que la versión en inglés esté disponible en pocos meses.

El proyecto ha tenido un éxito abrumador, como quedó demostrado con la entusiasta participación e interés de estudiantes y maestros, no sólo en cuanto a tiburones, sino también sobre temas generales relativos a la conservación. Sea Shepherd Galápagos seguirá trabajando con los estudiantes y las escuelas para proteger la fauna marina de la pesca ilegal. Una táctica importante para crear conciencia en la comunidad. Una táctica que nos ayudará y que ayudará a las autoridades locales para mejorar la aplicación de leyes y tratados internacionales; y, a poner fin a la extinción de estas especies. 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: