Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific neemt deel aan de dolfijnen-slavenhandel

8 juni 2011

Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific neemt deel aan de dolfijnen-slavenhandel

Verslag door Scott West, Sea Shepherd Afdeling voor Informatie en Onderzoek

Cathay Pacific Airlines participates in dolphin trade

Op 30 mei 2011 werden 6 gevangen dolfijnen uit Taiji in Japan verscheept naar China. De vrachtwagens die de dolfijnen vervoerden vanuit Taiji waren toen wij hen vonden om 9:00 uur aan het wachten op de internationale luchthaven Kansai. Dat betekent dat zij Taiji rond 05:00 uur verlaten hadden, misschien zelfs wel eerder. Jonge meisjes van het Dolphin Resort Hotel in Taiji vergezelden de dolfijnen.

De zes dolfijnen werden tot ongeveer 14:00 uur in de vrachtwagens gehouden, waarna hun kratten naar de Cathay Pacific vrachtafhandeling in Kansai werden gebracht. Dit betekent dat de dolfijnen op dat moment al minimaal 9 uur in hun containers hadden doorgebracht.

Ongeveer twee uur later werden de kratten met de dolfijnen verplaatst naar een gereedstaand vrachtvliegtuig van Donghai, dat ongeveer een uur later opsteeg. Shenzhen Donghai Airlines is een luchtvrachtmaatschappij uit Shenzhen in China. De gevangen dolfijnen zaten al minstens 12 uur in die kratten toen het vliegtuig opsteeg. We weten niet waar in China het vliegtuig landde, of hoever de dolfijnen nog per vrachtwagen moesten worden vervoerd naar het aquarium. Hoe lang zaten ze in die kratten? Zijn er dolfijnen die de reis hebben overleefd? Jammer genoeg hebben we geen flauw idee.

Je kunt je wel voorstellen wat de leidinggevenden van Cathay Pacific zouden zeggen over de rol van hun bedrijf in deze zaak. Misschien zouden ze zeggen dat het alleen maar zaken zijn, en dat het vervoeren van dolfijnen naar China legaal is. Laten we ons de rol van Cathay Pacific in deze herinneren, en neem ook de volgende informatie ter harte. Het Amerikaanse American Airlines is pas een codeshare-overeenkomst aangegaan met Cathay Pacific. British Airways en Qantas Airlines behoren ook tot dat selecte gezelschap. Misschien zouden diegenen die zich bekommeren over het lot van de dolfijnen zich dit kunnen herinneren als ze zakelijke beslissingen maken over met welke maatschappij ze in zee gaan.

Van de website van oneworld: Naast eigen dochter Dragonair deelt Cathay Pacific vluchten met oneworldpartners American Airlines, British Airways, en de aangesloten maatschappijen Comair, Finnair, Japan Airlines, LAN, Mexicana en Qantas.

Naast oneworld heeft het bilaterale betrekkingen met Air Pacific,, Air China, Malaysia Airlines, Philippine Airlines, VietnamAirlines, WestJet  en met de Franse spoorwegmaatschappij SNCF.

Cathay Pacific Airlines participates in dolphin trade Cathay Pacific Airlines participates in dolphin trade
Cathay Pacific Airlines participates in dolphin trade Cathay Pacific Airlines participates in dolphin trade
Cathay Pacific Airlines participates in dolphin trade


 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: