Het beest verandert in een Belle: de Godzilla wordt de Brigitte Bardot

25 mei 2011

Het beest verandert in een Belle: de Godzilla wordt de Brigitte Bardot video

The Brigitte Bardot dockside. Photo: Libby MillerDe Brigitte Bardot aan de kade.
Foto: Libby Miller

 

Het snelle onderscheppings- en verkenningsschip de Gojira (Godzilla) van de Sea Shepherd Conservation Society hielp eerder dit jaar bij het verjagen van de gehele Japanse walvisvloot uit de Zuidelijke Oceaan. Het was grappig dat de Japanse media vermeldden dat de walvisvloot op de vlucht was voor Godzilla. Maar hoe angstaanjagend de Godzilla ook was, er is één ding nog beangstigender, en dat zijn de advocaten van Godzilla.

 

Sea Shepherd werd gesommeerd om de naam van het schip te verwijderen. Dit was niet echt een probleem, aangezien de Gojira zijn doel heeft bereikt met de aftocht van de Japanse vloot en zijn naam genoeg eer aan heeft gedaan. Ondertussen had de oprichter van Sea Shepherd, kapitein Paul Watson, de Brigitte Bardot Stichting voorgesteld om het schip de Brigitte Bardot te noemen, naar de toegewijde dierenrechtenactiviste. De relatie tussen Brigitte en Paul stamt al uit 1977, toen kapitein Watson Bardot meenam naar het ijs voor de kust van Labrador, om te poseren met een zeehondenbaby.

Brigitte Bardot and baby seal

 

Met die ene iconische foto bracht Bardot het probleem en de noodzaak om de zadelrobben te beschermen wereldwijd onder de aandacht, een keerpunt in de strijd om deze jaarlijkse obscene wreedheid en massale slachting in Canada te stoppen.

Sea Shepherd en de Brigitte Bardot Stichting werken al jarenlang samen. Onlangs hebben ze zich samen ingezet om een eind te maken aan de barbaarse slachting van grienden in de Deense Faeröer eilanden.

En zo zal vanaf nu de nieuw geschilderde Brigitte Bardot deel uitmaken van de Sea Shepherd vloot, en samen met de Steve Irwin en de Bob Barker deelnemen aan onze voortdurende strijd om al het leven in onze oceanen te beschermen en te verdedigen tegen illegale exploitatie door stropers.

Kapitein Albert Falco, de legendarische oceanograaf van de Cousteau Society, brak een fles champagne op de boeg van de Brigitte Bardot voor de officiële inwijding van het schip onder haar nieuwe naam. De plechtigheid werd bijgewoond door Sea Shepherd bemanning en personeel, samen met leden van de Brigitte Bardot Stichting en de media.
"Het is een prachtig schip met een mooie naam en het is een schip dat de compassie van Brigitte Bardot zal weerspiegelen in samenwerking met de gepassioneerde directe actie van Sea Shepherd," aldus kapitein Watson.
Bardot was niet aanwezig, maar heeft deelgenomen aan de plechtigheid via kapitein Watson’s gelijktijdige beschrijving van de ceremonie. Ze vertelde kapitein Watson dat ze blij was en dat ze hem en zijn bemanning met hun moed en toewijding een warm hart toe droeg.

De Brigitte Bardot zal binnen een week naar Libische wateren vertrekken om blauwvinstropers op te sporen die profiteren van de oorlog door deze bedreigde vis illegaal te exploiteren. De Brigitte Bardot zal tijdens deze campagne worden bijgestaan door het Sea Shepherd vlaggenschip Steve Irwin.

 


Brief van Brigitte Bardot aan Paul Watson

Beste Paul,

 

"Kapitein naar mijn hart."

Ik ben ontroerd, overweldigd en oneindig dankbaar dat deze prachtige "redder van de zee" mijn naam zal dragen om te vechten tegen diegenen die alles wat het meest waardevol is in de oceanen afmaken.

Dank je, Paul, voor dit magische idee dat mij vervult met trots.

Samen zullen we winnen!

Je  bent de kracht en de dapperheid, ik ben de liefde en de vastberadenheid.

Laat de Brigitte Bardot onder leiding van Paul Watson een symbool worden van de overwinning,

Ik hou van je.

Brigitte

The Launching of the Brigitte Bardot

Video credit: Sea Shepherd (1:34)

 

The Brigitte Bardot as Gojira. Photo: Gary StokesDe Brigitte Bardot als de Gojira
Foto: Gary Stokes
Paul Watson and Brigitte Bardot on ice floe, 1977Paul Watson en Brigitte Bardot op het ijs in 1977
Albert Falco breaks a bottle of champagne on the bow. Photo: Libby Miller Albert Falco breekt een fles champagne op de boeg.
Foto : Libby Miller
Press lineup to tour the Brigitte BardotPers in de rij voor een rondleiding op de Brigitte Bardot
Captains Paul Watson and Locky MacLean and the Brigitte Bardot crew. Photo: Simon AgerKapitein Paul Watson met Locky MacLean en de Brigitte Bardot bemanning.
Foto: Simon Ager
The Brigitte Bardot out for a spin. Photo: Josh TrenterDe Brigitte Bardot tijdens een proefvaart.
Foto: Josh Trenter
The Brigitte Bardot and the Steve Irwin. Photo: Josh TrenterDe Brigitte Bardot en de Steve Irwin.
Foto : Josh Trenter
Bow of the Brigitte Bardot. Photo: Libby MillerBoeg van de Brigitte Bardot.
Foto: Libby Miller


 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: