Zal Japan de republiek van Palau steunen in de strijd tegen stropers?

17 mei 2011

Zal Japan de republiek van Palau steunen in de strijd tegen stropers?

Onder zware druk van de Japanse regering heeft president Johnson Toribiong van de republiek van Palau helaas besloten zich terug te trekken uit de overeenkomst van maart 2011 met Sea Shepherd Conservation Society, die ons zou hebben toegestaan te patrouilleren in de territoriale wateren van Palau ter bescherming van de haaien, schildpadden , roggen en ander maritiem leven in deze unieke archipel.

De Japanse regering heeft aan Palau beloofd hen te voorzien van een patrouillevaartuig en financiële ondersteuning als een alternatief voor de betrokkenheid van Sea Shepherd. Sea Shepherd is optimistisch dat het Japanse aanbod om het zeereservaat te beschermen oprecht is, en niet slechts een truc om de Sea Shepherd interventie tegen stropers teniet te doen . Die onrechtmatige vangsten komen in grote meerderheid terecht op de Japanse vismarkt.

Sea Shepherd is verheugd over het nieuws dat Japan zich opwerpt om Palau te helpen de wetten te handhaven die het zeereservaat van de republiek van Palau beschermen, en om de schepen en de ondersteuning te leveren die dit mogelijk maken. Sea Shepherd zal uiteraard de voortgang van deze maritieme beschermingscampagne op de voet volgen. Mocht de steun van Japan niet materialiseren, dan zal Sea Shepherd uiteraard graag haar hulp bij deze belangrijke missie opnieuw aanbieden aan Palau.

President Toribiong moet worden geprezen voor zijn bezorgdheid en zijn wens om haaienstroperij in de wateren van zijn land uit te roeien. Sea Shepherd juicht de moed van de president toe omdat hij de moed heeft dit probleem te adresseren terwijl andere nationale leiders, met name de leiders van machtige naties, weigeren dergelijke zaken aan te pakken.

Haaienbescherming blijft een belangrijk aandachtspunt voor Sea Shepherd en we zijn al in gesprek met verschillende andere Pacifische eilanden die graag met ons willen samenwerken om hun maritieme milieus te beschermen. De Bob Barker is op dit moment in het droogdok voor reparatie en onderhoud,  ze zal op tijd klaar zijn om de Zuidelijke Oceaan te bewaken als de Japanse  walvisvaarders dit jaar terugkeren. Als ze dat niet doen, dan zal zij patrouilleren in de Stille Oceaan, ter bescherming van de haaien.

Er is geen tekort aan stropers in de Stille Zuidzee en dus geen tekort aan illegale visserij waartegen Sea Shepherd kan ingrijpen.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: