Tien Libische blauwvin-stropersboten aan de ketting gelegd in Frankrijk

14 mei 2011

Tien Libische blauwvin-stropersboten aan de ketting gelegd in Frankrijk

De Sea Shepherd Conservation Society houdt de tien Libische vissersboten, die onder Franse vlag varen en vastgehouden worden in de haven van Sete, aan de Middellandse Zee, scherp in de gaten. Hun vergunningen zijn ingetrokken. De schepen zijn eigendom van Libische bedrijven, die banden hebben met de tirannieke leider van Libië, Muammar Gaddafi. Als ook maar één van deze boten het klaarspeelt om met hun ingetrokken visvergunningen de haven te verlaten, zal Sea Shepherd hen op de hielen zitten om te voorkomen dat ze illegaal de zeer bedreigde blauwvintonijn gaan vangen.

Sea Shepherd is bereid om in te grijpen tegen elke vangst van blauwvintonijn in de wateren voor de kust van Libië, waar alle blauwvinvangst nu verboden is.

Sea Shepherd vraagt de lokale supporters in Sete om een oogje te houden op deze vaartuigen en elke verdachte activiteit, zoals voorbereidingen aan boord of een ontbrekende boot, direct te melden aan de lokale autoriteiten of aan Sea Shepherd. Hieronder vindt u foto’s van de tien boten, die Frankrijk vasthoudt.

Ahlader
Alhilal
Dila
Grnada
Oea
Jarjaruma
Regata
Safa 2
Safa 3
Safa 4
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: