Sea Shepherd keert terug naar Japan

4 mei 2011

Sea Shepherd keert terug naar Japan

 

Sea Shepherd returns to Japan

Scott West, leider van de Cove Guardians en Hoofd Opsporing van Sea Shepherd, is teruggekeerd naar Japan om onderzoek te doen naar de situatie in Taiji en de noordelijke prefecturen na de tsunami en aardbeving.

Scott en de Cove Guardians zijn zes maanden bezig geweest met het observeren en lastigvallen van de dolfijnendoders bij Taiji, van 1 september 2010 tot 11 maart 2011. Hun inzet werd beloond en het aantal omgebrachte dolfijnen was aanzienlijk kleiner dan in voorgaande jaren, tot wel de helft minder.

Scott en vijf andere Cove Guardians bevonden zich in de noordelijke stad Osuchi toen de tsunami op 11 maart het gebied trof. Ze waren getuige van de natuurramp die de stad verwoestte en werden na de tsunami ongeveer 40 uur lang vermist. Uiteindelijk wisten ze zich een weg over en langs het puin te banen naar een punt waar ze het contact konden herstellen.

De toekomst zal uitwijzen hoe de recente gebeurtenissen in Japan hun activiteiten op het gebied van het doden en vangen van dolfijnen en het afslachten van walvissen zullen beïnvloeden.

Scott WestScott West

 

Evenementen:

27 april
Amsterdam, NDSM Vrijhaven
5 mei
Vlissingen
6 mei
Podium Mozaïek, Amsterdam

Sites werldwijd:

Australië België Brazilië Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: