Nederlandse solo-zeilster Laura Dekker ontmoet Sea Shepherd Galapagos

4 mei 2011

Nederlandse solo-zeilster Laura Dekker ontmoet Sea Shepherd Galapagos

Laura Dekker in Galapagos

Tijdens haar wereldrecordpoging om de jongste persoon te worden die ooit de wereld is rond gezeild, wist Laura Dekker tijd vrij te maken voor een bezoekje aan het kantoor van Sea Shepherd op de Galapagoseilanden.

Zij vertrok vorige zomer op slechts 14-jarige leeftijd uit Nederland, waarbij ze vol trots de vlag van Sea Shepherd voerde in een poging de aandacht te vestigen op het gevaar waarin de oceanen zich bevinden.

Nadat ze met succes de Atlantische Oceaan was overgestoken en de Stille Oceaan is binnengevaren via het Panamakanaal, ligt ze nu voor anker in Academy Bay op Santa Cruz eiland, één van de Galapagoseilanden.
Kapitein Alex Cornelissen, directeur van Sea Shepherd Galapagos, verwelkomde Laura op de eilanden en dankte haar voor haar steun.

“De vlag van Sea Shepherd wappert al sinds haar vertrek uit Nederland vorig jaar augustus aan haar mast. Dit is een geweldige manier om de naamsbekendheid van Sea Shepherd in de havens langs de route van Laura te vergroten”, aldus Alex. 

 “Ik doe dit omdat de oceanen onze hulp nodig hebben en omdat ik het werk van Sea Shepherd onder de aandacht wil brengen”, verklaarde Laura.

Laura geniet van de wonderen van de Galapagos terwijl ze zichzelf oplaadt voor de lange oversteek naar de Marquesaseilanden en Australië. Het team van Sea Shepherd Galapagos zal haar op alle mogelijke manieren helpen tijdens haar verblijf op de betoverende eilanden.

Terwijl hij met de campagnevlag van No Compromise poseerde op haar schip Guppy, zei Alex "We zijn trots op zo’n goede ambassadeur als Laura.”  

Sea Shepherd wil de Galapagos Ocean Services (GOS), al jarenlang de vertegenwoordiger van Sea Shepherd op de Galapagoseilanden, graag bedanken. Zij zorgen er altijd voor dat wij geen liggelden voor onze schepen hoeven te betalen en bovendien hebben ze Laura kosteloos geholpen.

Sea Shepherd Galapagos wenst Laura een behouden vaart op haar verdere reis en prijsthaar vanwege haar dappere onderneming

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: