Steve Irwin gevolgd door Somalische piraten in Golf van Aden

3 mei 2011

Steve Irwin gevolgd door Somalische piraten in Golf van Aden

Steve Irwin tailed by pirates

De Steve Irwin is vandaag met succes langs Somalische piraten geglipt, toen het schip en haar bemanning onder bevel van kapitein Lockhart MacLean de Golf van Aden overstak naar de Rode Zee.

Hun positie was op dat moment 12 graden, 33 minuten Noord en 43 graden en 31 minuten Oost.

Gisteren vloog er een Blackhawk helikopter van het Amerikaanse leger over de Steve Irwin en begroette het schip als een Nederlands oorlogsschip.

Aangezien de camouflagekleuren en de grote ‘77’, die op de boeg geschilderd is, het Amerikaanse leger voor de gek konden houden, hoopte Sea Shepherd dat de piraten zich ook zouden vergissen en afstand zouden houden.

Vandaag naderden drie bootjes de Steve Irwin, met zes man in het eerste bootje, vijf in het tweede en twee in het derde. Zij volgden het schip enkele kilometers. Ze leken onzeker van hun zaak en trokken zich terug om een containerschip te bekijken, dat ongeveer vijf kilometer van het Sea Shepherd schip vandaan voer.

Kapitein Lockhart MacLean verwittigde de marine-autoriteiten van de coalitie in het gebied en waarschuwde het Maersk containerschip, dat de bootjes naar hen onderweg waren.

Voor de piraten moet de Steve Irwin een oorlogsschip hebben geleken, dat het containerschip escorteerde. De bootjes trokken zich terug en beide schepen voeren met succes de Rode Zee in.

De Steve Irwin is nu op weg naar het Suez kanaal.

Steve Irwin tailed by pirates

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: