Geen uitkering voor de walvisvaarders dit jaar?

26 april 2011

Geen uitkering voor de walvisvaarders dit jaar?

No welfare for the whalersDe Japanse walvisindustrie, ook wel bekend als het Instituut voor Onderzoek naar Walvisachtigen, zal dit jaar zonder uitkering komen te zitten.

De steuntrekkende walvisdoders zullen zeer waarschijnlijk niet in staat zijn om naar de Zuidelijke Oceaan terug te keren in december 2011. De Japanse regering heeft deze week enorme bezuinigingen aangekondigd, om zo geld vrij te maken voor de wederopbouw na de schade van de aardbeving en de tsunami en om de mensen te helpen die uit het gebied rond Fukushima zijn geëvacueerd. Daarnaast is er de voortdurende crisis om de kernreactoren koel te houden, wat de regering honderden miljoenen dollars kost.

Dit heeft geresulteerd in bezuinigingen over de gehele linie, waaronder op kinderbijslag, steun voor ouderen, pensioenen en reparatie en onderhoud van de infrastructuur.

Echter, de overheidsbureaucraten van Japan worden nog steeds gedreven door trots, woede en wraak. Om deze reden heeft Japan onlangs een delegatie gestuurd naar Palau om de Republiek van Palau onder druk te zetten om niet samen te werken met de Sea Shepherd Conservation Society. Japan heeft aangeboden, maar nog niet bevestigd, dat zij Palau zullen voorzien van een patrouilleboot en fondsen om deze operationeel te houden als Palau de overeenkomst met Sea Shepherd verwerpt.

Sea Shepherd zal zeer tevreden zijn als Palau de steun van Japan krijgt voor het patrouillevaartuig en fondsen. Dat zal ons in staat stellen om naar andere eilandstaten in de Stille Oceaan te gaan om soortgelijke aanbiedingen te doen, wat Japan hopelijk ertoe zal brengen om weer een tegenbod te doen. Zo kunnen wij Japan misschien wel zodanig manipuleren dat ze de gehele Zuid-Pacifische regio van patrouilleschepen gaat voorzien.

Dus er is een kleine mogelijkheid dat de overheid zich de verontwaardiging van het Japanse volk op de hals haalt door nogmaals de Japanse walvisvloot te subsidiëren. En als dat gebeurt zullen de schepen van Sea Shepherd weer terug keren naar het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan om wederom actie te voeren tegen onrechtmatige Japanse commerciële walvisvangst.

Er zijn een paar critici die ons adviseren om Japan te ontzien vanwege de recente rampen. Het punt is dat Sea Shepherd acties niet tegen het Japanse volk gericht zijn. Wij voeren actie tegen illegale activiteiten - walvisstropers in een gebied ver van Japan, in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan, waar walvissen zogenaamd beschermd zijn door de wet.

Zou de oorlog tegen de drugshandel in de wacht gezet worden als er in Colombia een aardbeving plaatsvindt? Zouden we onze acties tegen het ontvinnen van haaien door de Chinese longliners voor de kust van Latijns-Amerika staken als er in China een aardbeving plaatsvindt? Het antwoord is 'nee'. Natuurrampen kunnen niet worden gebruikt als een rechtvaardiging voor illegale activiteiten zoals de schendingen van de internationale beschermingswetten.

De Sea Shepherd Conservation Society heeft zich erop toegelegd om alle illegale walvisjacht te voorkomen, door iedereen, overal, om welke reden dan ook. Er kan geen sprake van discriminatie zijn. Stropen is stropen en het is niet alleen ethisch fout - het is een misdaad!

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: