Sea Shepherd krijgt voor de derde keer op rij vier sterren van Charity Navigator

11 april 2011

Sea Shepherd krijgt voor de derde keer op rij vier sterren van Charity Navigator

Sea Shepherd Awarded 4 Star Rating from Charity Navigator

Voor het derde jaar op rij is Sea Shepherd Conservation Society met vier sterren bekroond door ‘Charity Navigator’ (CN), een toonaangevende beoordelaar van goede doelen in de Verenigde Staten. Sea Shepherd is trots dat zij behoort tot de elite 31 procent van goede doelen die deze uitzonderlijke waardering ontvangen.

Terwijl de non-profit sector in een ongekend tempo doorgroeit, eisen slimme donateurs steeds meer verantwoording, transparantie en aantoonbare resultaten van de goede doelen die zij ondersteunen met hun zuurverdiende geld. In deze competitieve filantropische markt belicht CN efficiënte organisaties als Sea Shepherd en voorziet daarmee donateurs van essentiële informatie die hen meer vertrouwen geeft in de keuzes die zij maken op het gebied van liefdadigheid.

Een paar hoogtepunten uit het CN evaluatieproces:

  • Sea Shepherd maakt onderdeel uit van de categorie Wildlife Conservation.
  • CN vereist belastingsgegevens van vier voorgaande jaren om een evaluatie te voltooien.
  • CN evalueerde onze financiën van 2006 tot 2009.
  • CN evalueert alleen liefdadigheidsinstellingen die gevestigd zijn in de VS en geregisteerd zijn bij de belastingdienst aldaar. De werkzaamheden van een organisatie kunnen echter internationaal zijn.

Het beoordelingssysteem van CN bekijkt twee brede gebieden van de “financiële gezondheid” van een goed doel: hoe verantwoordelijk functioneert de organisatie van dag tot dag en hoe goed is zij gepositioneerd om haar programma’s nu en in de toekomst te ondersteunen. Elke organisatie krijgt vervolgens een totale beoordeling, van nul tot vier sterren.

Charity Navigator legt uit: “We beoordelen goede doelen door het evalueren van twee brede gebieden van hun financiële gezondheid; hun organisatorische efficiëntie en hun organisatorische capaciteit. We hanteren verschillende prestatiecategorieën om deze beide gebieden te beoordelen en we geven een totale beoordeling die de prestaties op beide gebieden combineert. Onze cijfers laten schenkers zien hoe efficiënt een goed doel hun steun zal gebruiken, en in hoeverre de organisaties hun programma’s en diensten in de toekomst zullen uitbreiden.”

Oprichter en voorzitter van Sea Shepherd Paul Watson verklaarde, “Sinds het oprichten van Sea Shepherd meer dan dertig jaar geleden, is een van onze uitgangspunten geweest om gedoneerd geld zo effectief mogelijk in te zetten voor de bescherming van de oceanen en het zeeleven wereldwijd. Het vertrouwen en de goedwillendheid van onze donateurs kunnen wij nooit als vanzelfsprekend beschouwen en we werken constant om dit te blijven verdienen. Het krijgen van de hoogste waardering van Charity Navigator is de ultieme bevestiging van deze inspanningen en een sterke indicator voor onze donateurs dat hun middelen efficiënt worden benut om zoveel mogeljik zeedieren te redden.”

Sea Shepherd werkt hard om jouw gedoneerde geld effectief te gebruiken en wij geloven dat dit is bewezen door de resultaten van Charity Navigator, die laten zien dat Sea Shepherd 84,9 procent van de inkomsten in hun programma’s heeft gestoken.

De beoordeling van Sea Shepherd door Charity Navigator kan worden bekeken via: www.charitynavigator.org.

Wij verwelkomen uw donaties via onze beveiligde donatiepagina (zie onderstaande link).

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: