Hulp voor slachtoffers van de aardbeving in Japan dankzij inspanningen van Sea Shepherd

24 maart 2011

Hulp voor slachtoffers van de aardbeving in Japan dankzij inspanningen van Sea Shepherd

Sea Shepherd's efforts provide assistanceDe Sea Shepherd Conservation Society heeft op een nogal ironische en indirecte manier bijgedragen in humanitaire hulp aan de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan. Als gevolg van de interventies van Sea Shepherd tegen de illegale walvisjacht in de Zuidelijke Oceaan werd de Japanse walvisvloot gedwongen een maand eerder naar huis te gaan dan het walvisseizoen eigenlijk zou eindigen.

Vanwege de vroege aftocht is het Japanse fabrieksschip de Nisshin Maru een maand eerder aangekomen in Japan. Normaliter zou de Nisshin Maru op 21 maart 2011 in de baai van Tokio zijn aangekomen. De Japanse autoriteiten eisten het schip onmiddellijk op om hulpgoederen te leveren aan het noorden van Japan.

De Nisshin Maru zal kerosine, houtskool, instant noedels, rijst en andere benodigdheden brengen naar de noordelijke kustgemeenschappen die het hardst getroffen zijn door de tsunami. Het brengen van hulp en troost naar de slachtoffers van deze ramp is een veel positievere rol voor de Nisshin Maru dan het slachten van walvissen in de Zuidelijke Oceaan, waar de vloot nog steeds zou zijn geweest als Sea Shepherd hun illegale activiteiten niet had gestopt halverwege februari.

Sea Shepherd is van mening dat de Nisshin Maru permanent moet worden omgebouwd tot een humanitair hulpschip. Sea Shepherd is blij ze dat op deze bescheiden wijze het mogelijk heeft gemaakt dat de Nisshin Maru hulpgoederen kon brengen aan de Japanse mensen wier leven zo tragisch onderbroken is door deze recente rampen.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: