Sea Shepherd’s Cove Guardians zijn in leven en ongedeerd

12 maart 2011

Sea Shepherd's Cove Guardians zijn in leven en ongedeerd

Scott WestScott West

Nadat we meer dan vierentwintig uur niets meer van ze gehoord hadden, heeft  Scott West, Sea Shepherd directeur voor onderzoek, contact kunnen opnemen met  zijn vrouw Suzanne om  te melden dat hij en alle Sea Shepherd Cove Guardians in leven en ongedeerd  zijn.

Ze hebben hun twee auto's achter moeten laten in de verwoeste havenstad Otsuchi, waar ze de nacht op een heuvel hebben doorgebracht. De hele stad om hen heen was met de grond gelijk gemaakt. Ze hebben zich een weg uit de stad gebaand door al het puin, langs wegen die volledig weggevaagd waren en langs vele dode lichamen temidden van stapels puin. Gisteren zagen en hoorden ze op een gegeven moment een vrouw in het water om hulp schreeuwen, maar voordat ze iets konden doen om haar te redden, werd ze al door de watermassa de zee ingesleurd.

De Cove Guardians waren naar Otsuchi gegaan om de slachting van Dall-bruinvissen vast  te leggen.  Elk jaar slachten de vissers meer dan 20.000 van deze zachtaardige wezens af. Ze hadden net een vissersboot gefilmd die terug kwam van de bruinvisjacht toen zij het terugtrekkende water in de haven zagen. Toen zijn ze meteen naar hoger gelegen gebied gegaan. Ongeveer acht minuten na de aardbeving bereikte de tsunami Otsuchi.

De Cove Guardians zaten middenin de meest verwoestende tsunami ooit in Japan en we zijn dankbaar dat ze het allemaal overleefd hebben en ongedeerd  zijn.

Scott West was slechts in staat deze korte boodschap te verzenden voordat zijn telefoon uitviel:

We zijn alle 6 veilig en buiten Otsuchi. Zijn nu in Tono in hotel zonder stroom, internet, water of voedsel. Heb iPhone totdat batterij op is.-- Scott

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: