De dodelijkste golf: de tsunami en Sea Shepherd

12 maart 2011

De dodelijkste golf: de tsunami en Sea Shepherd

Aardbeving voor de kust van Japan: 8,9 op de schaal van Richter

Datum/tijd: vrijdag 11 maart 2011 om 14:46:23 uur bij het epicentrum
Locatie 38.322 °N, 142.369 °E

Scott West in TaijiScott West in Taiji

De Sea Shepherd Conservation Society was gistermiddag op vijf locaties in staat van paraatheid.  We blijven in staat van paraatheid op twee van deze locaties, namelijk in Japan en de Galapagos.

Onze Cove Guardian crew wordt nog steeds vermist. Cove Guardian leider Scott West was samen met Mike Vos, Tarah Millen, Carisa Webster, en Marley Daviduk, en zij werden vergezeld door Brian Barnes van Save Japan Dolphins (Redt Japan's  Dolfijnen). Zij meldden dat het water zich terugtrok, en Scott Mike en Tarah zaten naar verluidt rond die tijd in een busje. De anderen waren al op een hoger geleden gebied. Van deze mensen is voor het laatst iets vernomen een paar minuten na het tsunamialarm, sindsdien is er niets meer vernomen. Ze waren heel dichtbij de plek waar de tsunami Japan het hardste trof. We hopen dat ze in orde zijn en dat het probleem alleen is dat veel van de communicatie-infrastructuur niet werkt. Alle Cove Guardians in de Iwate prefectuur waren van Amerikaanse of Canadese nationaliteit en de ambassades in Tokio zijn al geïnformeerd. De Japanse walvisvloot is nog ongeveer een week verwijderd van Japan en is dus niet getroffen door de aardbeving en de tsunami.

Kapitein Locky MacLean gaf opdracht aan de Gojira om te vertrekken uit Tahiti en de volle zee op te gaan om de golf te ontwijken. Dit hebben ze gedaan en ze zijn onlangs teruggekeerd naar de haven in Papeete.

De bemanningen van de Bob Barker en de Steve Irwin stonden op stand-by in Hobart, Tasmanië.

Onze activiteiten op de Galapagos kunnen in gevaar gebracht worden door de tsunami. Tot nu toe hebben we nog geen feedback ontvangen.

Sea Shepherd oprichter en voorzitter kapitein Paul Watson en Sea Shepherd's CEO Steve Roest waren gisterenavond op het eiland Palau, ongeveer 3200 km ten zuiden van Japan. Om 19:30 uur, het tijdstip dat de golf de eilanden zou bereiken, was er nauwelijks een rimpeling. Dat was een zeer goede zaak, want hoger gelegen grond bestaat er niet op Palau.

We wachten met spanning op een levensteken van de Cove Guardians. En iedereen van de Sea Shepherd Conservation Society wil zijn steun en medeleven betuigen aan de mensen van Japan in verband met deze afschuwelijke natuurramp. Wij zijn ook zeer bezorgd over de mogelijk gevaarlijke situatie van een aantal van de kernreactoren die zijn beschadigd door de aardbeving en de tsunami  Wij willen ook onze steun betuigen aan de mensen die in het pad van deze dodelijke golven wonen – met name diegenen in Noord-Californië, Hawaii, en de Pacifische kust van Zuid-Amerika.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: