Operatie No Compromise is officieel voorbij

6 maart 2011

Operatie No Compromise is officieel voorbij

The Steve Irwin and Bob Barker arrive in Hobart. Photo: Barbara VeigaDe Steve Irwin en Bob Barker arriveren in Hobart. Foto: Barbara Veiga

De Steve Irwin en de Bob Barker zijn gearriveerd in Hobart, Tasmanië. Voor het derde jaar op rij stond de Australische federale politie op de kade te wachten om het schip op verzoek van de Japanse regering binnen te vallen.

Net zoals ze de afgelopen twee jaar hebben gedaan, werkt Sea Shepherd samen met de Australische federale politie en hun verplichting om naar de pijpen van de Japanse regering te dansen. Sea Shepherd is er zeker van dat hun activiteiten in de Zuidelijke Oceaan ongewelddadig en legaal zijn geweest.

Japan heeft Sea Shepherd nooit van enige overtreding beschuldigd in verband met de activiteiten om de illegale walvisjacht in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan te belemmeren. Desondanks blijft de Japanse regering eisen dat Australië schepen van Sea Shepherd ervan weerhoudt Australische havens binnen te lopen of te verlaten. Helaas voor Japan is Australië een democratisch land dat een daadwerkelijke schending van de wet nodig heeft voordat het strafrechtelijke maatregelen neemt tegen burgers of bezoekende buitenlanders.

Senator Bob Brown van de Australische Groene Partij zal de schepen en de bemanning begroeten als ze aankomen. Kapiteins Paul Watson en Alex Cornelissen zullen een mediaconferentie houden met Senator Brown om 11 uur AEST.

Operatie No Compromise is nu officieel voorbij. Het is tot nu toe de meest effectieve campagne van Sea Shepherd geweest tegen de illegale walvisjacht in de Zuidelijke Oceaan.

Als de Japanse walvisvloot terugkeert aan het eind van dit jaar, zal Sea Shepherd klaar staan om weer opnieuw terug te keren naar de Zuidelijke Oceaan. “We zullen voorbereid zijn en we zullen er klaar voor zijn,” zei kapitein Paul Watson. “Ons doel is om de integriteit van het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan te verdedigen. We doen dit al sinds 2002, en we zullen dit blijven doen als er in de toekomst bedreigingen zijn voor het reservaat en de walvissen.

 

Operation No Compromise

Operation
No Compromise

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: