Reddingsboot ontdekt door de bemanning van de Steve Irwin

24 februari 2011

Reddingsboot ontdekt door de bemanning van de Steve Irwin

Crewmembers recover the life raft from the icy waters. Photo: Barbara VeigaBemanningsleden halen de reddingsboot uit het ijskoude water. Foto: Barbara Veiga

Het Sea Shepherd schip de Steve Irwin heeft vanochtend een reddingsboot ontdekt op de positie van 76 graden 59 minuten Zuid en 167 graden 26 minuten oost. Kwartiermeester Cassandra Smith uit Sunshine Coast, Queensland zag de zwarte reddingsboot nauweljiks vanwege z’n donkere kleur op een erg donkere zee.

De reddingsboot had geen mensen of voorraden aan boord, en was halfvol water. “Hij zag eruit alsof hij aardig wat klappen had gehad” zei kapitein Paul Watson.

Er stond geen naam of nummer ter verificatie op de reddingsboot. Sea Shepherd heeft de vondst gerapporteerd aan de Nieuw-Zeelandse Search and Rescue (opsporing en redding). Blijkbaar voldoet de reddingsboot aan de beschrijving van de reddingsboten die gebruikt worden door het Nieuw Zeelandse marineschip Wellington. De Wellington heeft  het verlies van drie reddingsboten gerapporteerd die overboord geslagen zijn tijdens een storm. De bemanning van de Steve Irwin heeft de reddingsboot geborgen, wat een moeilijke taak was omdat de hydraulische kraan van het schip en het dek waren bedekt met een dikke ijslaag.

De extreme weersomstandigheden zijn nu geweken en om 0800 uur verliet Sea Shepherd piloot Chris Aultman het dek van de Steve Irwin om te beginnen aan een luchtverkenning van de omgeving.

“We hopen dat de bemanning nog steeds bij het jacht is, of dat ze aan land hebben kunnen komen. We zullen de omgeving volledig doorzoeken volgens de instructies van de Nieuw-Zeelandse Search and Rescue,” zei kapitein Watson.

Update

Het is nu bevestigd dat twee van de vijf mannen van het Noorse expeditieteam nog leven, terwijl de drie die waarschijnlijk aan boord van de Berserk waren, worden vermist. Het tweekoppige verkenningsteam werd ongeveer 160 kilometer landinwaarts ontdekt, op weg naar Ross Eiland.  Ze zeiden dat ze de overige bemanningsleden van de Berserk zouden ontmoeten bij Shackleton’s hut op Ross Eiland.

De twee Noren hebben aangegeven dat ze geen assistentie nodig hebben ; ze zijn nu op weg naar McMurdo Station.
De Steve Irwin is in McMurdo Sound en gebruikt haar helikopter voor een zoektocht naar het vermissende jacht en de drie mensen die waarschijnlijk aan boord zijn. Sea Shepherd piloot Chris Aultman is nu op weg naar Shackleton’s hut om te kijken of er daar iemand van de scheepsbemanning is. Tot nu toe is er geen spoor van het jacht zelf.

Crewmembers recover the life raft from the icy waters. Photo: Barbara VeigaBemanningsleden bergen de reddingsboot uit de ijzige wateren. Foto: Barbara Veiga The Nancy Burnet helicopter takes off for an aerial survey. Photo: Barbara VeigaDe Nancy Burnet helicopter stijgt op voor een verkenning vanuit de lucht.  Foto: Barbara Veiga

A bird’s eye view of the Steve Irwin’s ice frozen deck. Photo: Barbara VeigaZicht op het bevroren dek van de Steve Irwin van bovenaf.
Foto: Barbara Veiga

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: