Walvissen, ween niet!

19 februari 2011

Walvissen, ween niet!

Het is nu tijd voor de walvisindustrie om haar tranen te vergieten

Laten we de walvisvaart in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan voor altijd afschaffen

"Er is geen manier om de Sea Shepherd schepen te ontlopen!'' - Ambtenaar Agentschap Visserij

A humpback whale dives next to the Steve IrwinEen bultrugwalvis duikt naast de Steve Irwin - foto: Gary Stokes
(klik om te vergroten)

Ambtenaren van de afdeling Overzeese Visserij van het Agentschap voor de Visserij citeerden een telefoontje van de Nisshin Maru in de Antarctische Oceaan op 11 februari. De 8044 ton zware Nisshin Maru is het moederschip van de onderzoeks-walvisvloot.

De grootste krant van Japan had de moed om te zeggen wat gezegd moest worden in Japan - De walvisjacht is over in de Zuidelijke Oceaan! Het is een zielige, uitstervende bedrijfstak die afhankelijk is van overheidssubsidies - een verheerlijkte bijstandsbezigheid die geen plaats heeft in de 21ste eeuw. Het is tijd om de harpoenen neer te leggen en vrede te brengen in de Zuidelijke Oceaan.

Wat heeft de Daily Yomiuri,een Japanse toonaangevende Engelstalige krant, gemeld?

Het ministerie van Visserij schetste vijf scenario's. Een hoge ambtenaar op het ministerie zei, onder voorwaarde anoniem te blijven, dat er tot nu toe vijf alternatieve scenario's zijn bestudeerd:

(1) De walvisvloot laten escorteren door de Japanse kustwacht of anderen.
Kapitein Paul Watson: Sea Shepherd heeft in het verleden al confrontaties gehad met de Sovjet marine, de Noorse marine, de Deense marine en de Canadese kustwacht. We zullen ons niet terugtrekken tegenover de Japanse kustwacht. Het zou een daad van provocatie tegen Nieuw-Zeeland en Australië zijn om de kustwacht naar de Zuidelijke Oceaan te zenden. Nieuw-Zeeland en Australië zouden moeten reageren.

(2) Het bouwen van nieuwe, snellere walvisvaarders.
Kapitein Paul Watson: Onbetaalbaar, en Sea Shepherd is al op zoek naar een sneller, groter, en ijs-geclassificeerd schip.

(3) De walvisvangst voor onderzoek vervangen voor commerciële walvisvangst.
Kapitein Paul Watson: Het zou nog steeds illegaal zijn om walvissen te doden in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan, zelf als de commerciële walvisjacht weer legaal zou worden.

(4) Doorgaan met de huidige walvisvaartregelingen.
Kapitein Paul Watson: En Sea Shepherd zal doorgaan om deze praktijken te belemmeren en zal effectiever zijn.

(5) Het stoppen met de walvisvaart in de Antarctische Oceaan.
Kapitein Paul Watson: De enige acceptabele oplossing voor Sea Shepherd en de walvissen

De Japanse overheid doet zich groot voor en slaat dreigende taal uit om te proberen haar gezicht te redden. De realiteit is dat de Japanse walvisindustrie een verouderde, uitstervende bedrijfstak is die geen plaats heeft in een land als Japan in de 21ste eeuw.

In 1977 heeft Sea Shepherd gestreden tegen de Australische walvisvaarders in Cheynes Beach in West-Australië. Het was een bittere en verhitte strijd. Australië beëindigde de walvisvaart in 1987 en is nu de leidende natie op deze planeet in de verdediging van de grote walvissen.

 ‘’Dit is mijn grote hoop voor Japan’’ vertelde kapitein Watson. ‘‘Zoals Australië, een walvisvaartnatie die evolueert tot een toestand vol compassie voor de grote walvissen, en ik weet dat wanneer Japanners iets omhelzen, ze het omhelzen met een standvastige en vastberaden loyaliteit. Ik voorspel dat Japan één van de toonaangevende landen op deze planeet op het gebied van natuurbehoud wordt in de komende jaren, en de stopzetting van de walvisjacht in de Antarctische Oceaan zal de plaats zijn waar het allemaal begon.”

De walvisoorlog in het walvisreservaat van de Zuidelijke Oceaan is over. De walvissen hebben gewonnen!

 

Operation No Compromise

Operation
No Compromise

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: