Overwinning in de Zuidelijke Oceaan - OZO Dag

18 februari 2011

OZO Dag

Dag van de overwinning voor de walvissen in de Zuidelijke Oceaan

Pilot Chris Aultman and crewmember Mark Cullivan in an emotional embrace. Photo: Barbara VeigaEen emotionele omhelzing tussen piloot Chris Aultman en bemanningslid Mark Cullivan. Foto: Barbara Veiga

Het is officieel - de Japanse walvisvloot heeft het bijltje erbij neergegooid in de Zuidelijke Oceaan, althans voor dit seizoen. Als de Japanners volgend seizoen terug keren zal de Sea Shepherd Conservation Society klaar staan om haar inspanningen voort te zetten om de walvisjacht te dwarsbomen en stop te zetten.

‘’De Nisshin Maru maakte een belangrijke koerswijziging direct nadat de Japanse overheid bekend maakte dat  de walvisvloot was teruggeroepen’’, vertelde de kapitein van de Bob Barker , Alex Cornelissen. ‘‘Het ziet eruit of ze naar huis gaan!’’. 

Al sinds 9 februari achtervolgt het Sea Shepherd schip de Bob Barker het Japanse fabrieksschip, de Nisshin Maru. Dit maakte het voor de walvisjagers onmogelijk om hun illegale walvisjacht voort te zetten.

‘’Ik heb een bemanning van 88 zeer gelukkige mensen uit 23 verschillende landen, waaronder Japan. Ze zijn dolgelukkig dat de walvisjagers onderweg naar huis zijn en dat het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan nu inderdaad een echt reservaat is’‘ zei kapitein Paul Watson.

De Sea Shepherd schepen Steve Irwin, Bob Barker, en Gojira blijven in de Zuidelijke Oceaan om de Japanse schepen naar het noorden te escorteren. ‘’We zullen het walvisreservaat niet verlaten tot de laatste walvisvaarder vertrokken is, zei Gojira kapitein Locky Maclean.

‘‘Dit is een grote overwinning voor de walvissen’’, aldus kapitein Watson, ‘‘maar we hebben dit niet alleen gedaan.  Zonder de steun van de bevolking van Australië en Nieuw-Zeeland zouden we geen zeven seizoenen lang vanuit Australische en Nieuw-Zeelandse havens hebben kunnen vertrekken. We zijn Senator Bob Brown en de Australische Groene Partij dankbaar. We zijn de heer Bob Barker zeer dankbaar voor het geven van het schip dat het tij gekeerd heeft in onze inspanningen om de Japanse vloot uit deze wateren te verjagen. We zijn al onze medewerkers en vrijwilligers aan land, supporters, en bemanningsleden dankbaar. We zijn de Chileense marine en de regering van Frankrijk dankbaar voor hun steun. Het is een zeer gelukkige dag voor mensen, overal ter wereld, die van walvissen en onze oceanen houden.

Het is officieel - het doden van walvissen in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan is voor dit seizoen voorbij. De walvisjagers haalden niet eens 10% van hun quotum. Sea Shepherd schat dat dit jaar meer dan 900 walvissen zijn gered.

‘’Het is een grote dag voor de walvissen’’, zei Laura Dakin, Sea Shepherd chefkok aan boord van de Steve Irwin uit Canberra, Australië.  ‘’ En het is een grote dag voor de mensheid!’’ 


We zijn dankbaar voor uw steun bij het mogelijk maken van deze campagne. We danken u voor uw voortdurende betrokkenheid zodat we ons werk kunnen voortzetten om meer walvissen, haaien, blauwvintonijnen, zeehonden, en zeedieren wereldwijd kunnen redden!

donate now

Wilt u meer weten over onze succesvolle antarctische walviscampagne, bezoek onze Operatie No Compromise website.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: