Japanse walvisvaarders het jachtgebied uit geëscorteerd

12 februari 2011

Japanse walvisvaarders het jachtgebied uit geëscorteerd

De Japanse walvisvloot vaart in volle vaart oostwaarts en bevindt zich nu ten oosten van de grens van hun jachtgebied. De oostelijke grens van het Japanse jachtgebied ligt op 145 graden west. De walvisvaarders en de twee Sea Shepherd schepen varen nu op 72 graden zuid en 133 graden west, met een koers van 145 graden. Met de Bob Barker en de Gojira in de achtervolging, blijft de Nisshin Maru met een snelheid van 14 knopen oostwaarts varen.

Zowel de walvisvaarders als de Sea Shepherd schepen Bob Barker en Gojira zijn nu dichter bij Zuid-Amerika dan bij Nieuw-Zeeland en Australië. Deze positie is 3000 zeemijlen ten zuidoosten van Hobart, Australië en 1700 mijl ten zuidwesten van Patagonië, Argentinië..   

De Nisshin Maru maakt onregelmatige koerswijzigingen. “Het is net alsof ze bij elke wisseling van de wacht een fles in het rond draaien om te bepalen welke koers ze nu weer zullen uitzetten”, zegt Alex Cornelissen, kapitein van de Bob Barker. “Er zit geen logica in deze koerswijzigingen. Ze gaan naar het oosten, naar het zuiden, dan naar het westen, naar het noorden en dan weer terug naar het oosten. Kortom, ze verbruiken een hoop brandstof, gaan absoluut nergens heen en zijn bij dit alles niet in staat ook maar een enkele walvis te doden.”

De Steve Irwin vaart vanuit Wellington naar het zuidoosten, op weg naar een ontmoeting met de andere twee Sea Shepherd schepen en de Japanse walvisvloot, die ze over ongeveer een week zullen bereiken.

Bosun Benjamin Potts watches the Nisshin Maru and Yushin Maru No. 3 from the bow of the Bob BarkerBootsman Benjamin Potts kijkt naar de Nisshin Maru en de Yushin Maru Nr.3 vanaf de boeg van de Bob Barker

The Yushin Maru No. 3 and the Nisshin Maru flee from the Bob BarkerDe Yushin Maru Nr.3 en de Nisshin Maru vluchten weg voor de Bob Barker
(foto's door Sam Sielen)

Operation No Compromise

Operation
No Compromise

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: