De Yushin Maru No.3 trekt zich terug van de Bob Barker

11 februari 2011

De Yushin Maru No.3 trekt zich terug van de Bob Barker

(L to R) The Bob Barker stays close to the Nisshin Maru while the Yushin Maru No. 3 keeps her distance(Van links naar rechts) De Bob Barker blijft dicht bij de Nisshin Maru terwijl de Yushin Maru afstand houdt. (Foto: Simon Ager)

Terwijl de Steve Irwin richting de walvisvloot in het zuiden vaart, weerhouden de Sea Shepherd schepen Bob Barker en Gojira de walvisvaarders van het doden van walvissen.

Vandaag maakte de Yushin Maru Nr. 3 een aantal bewegingen om de vastberadenheid van de Bob Barker kapitein Alex Cornelissen te testen. Het harpoenschip ging sneller varen, alsof ze een dode walvis ging overhevelen. Ze hadden er weliswaar geen, maar ze gebruikten dezelfde manoeuvres die ze gebruiken als ze er wel een hebben.
De Bob Barker nam geen afstand maar hield positie. Als het Japanse schip was doorgevaren zou dat geresulteerd hebben in een aanvaring. De Yushin Maru Nr. 3 gaf het op en trok zich terug, en de Bob Barker bleef de laadhelling van de Nisshin Maru blokkeren.

De Nisshin Maru bleek niet in staat te zijn om de Bob Barker van zich af te schudden tussen de ijsschotsen. De Gojira blijft aan de buitenkant van de ijsschotsen en versnelt als de walvisvaarders uit het ijs zouden komen.

Er is geen enkele mogelijkheid voor de Japanse walvisjagers om walvissen over te laden zonder een aanvaring te veroorzaken met de Bob Barker. Kapitein Cornelissen heeft niet de intentie afstand te nemen om hen in staat te stellen dit te doen.

De walvisvloot vaart nu met een snelheid van 14 knopen, op een koers van 045, een positie van 74 graden 34 minuten naar het zuiden en 149 graden 9 minuten west. Dit is aan de zuidoost kant van de Rosszee, zo’n 2500 zeemijlen van Nieuw-Zeeland.  

Er zijn geruchten dat het Nieuw-Zeelandse marineschip de Wellington op weg is naar de Rosszee. Zowel de missie als bestemming zijn onbekend.

The Bob Barker on the heels of the Nisshin MaruDe Bob Barker op de hielen van de Nisshin Maru (foto: Simon Ager) The Bob Barker blocking the factory ship‚s slipway De Bob Barker blokkeert de laadhelling van het fabrieksship (foto: Simon Ager)

 

Operation No Compromise

Operation
No Compromise

(Van links naar rechts)
De Bob Barker blijft dicht bij de Nisshin Maru
terwijl de Yushin Maru afstand houdt.
Foto: Simon Ager)

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: