De Gojira kruipt door het oog van de naald

4 februari 2011

De Gojira kruipt door het oog van de naaldvideo

Walvisvaarders gooien speren naar de bemanning van Sea Shepherd

Up close and personal with the Yushin Maru No. 3, a mere 10 feet away from the Gojira. Photo: Simon AgerDichtbij en tastbaar . De Yushin Maru op nauwelijks 3 meter afstand van de Gojira.
Foto: Simon Ager

De Yushin Maru Nr.3 heeft vandaag geprobeerd een schip van Sea Shepherd Conservation Society, de Gojira, te rammen. Het was de bedoeling het snelle meerrompsschip, dat onder bevel staat van kapitein Locky Maclean, te vernietigen.

“Het was alsof we de dood in de ogen zagen toen die stalen romp plotseling op ons af kwam. We konden maar net voorkomen dat we doormidden werden gevaren “, zei kapitein Maclean .

De Yushin Maru Nr.3 voer op een evenwijdige koers aan stuurboordzijde  van de Gojira. Plotseling draaide de Yushin Maru Nr.3 scherp naar haar bakboordzijde in een poging de Gojira buiten gevecht te stellen.

Kapitein Maclean zag het nog net op tijd om gas te kunnen geven. Hierdoor wist hij een aanvaring van de Yushin Maru Nr.3 met de achtersteven van de Gojira te voorkomen met een marge van nauwelijks drie meter.

Chad Halstead, stuurman van de Delta opblaasboot , kon ternauwernood voorkomen dat hij gewond raakte  toen één van de walvisvaarders een bamboespeer naar de bemanning van de boot gooide . De bemanning van Sea Shepherd heeft een paar van deze potentieel dodelijke bamboesperen teruggevonden.

In een poging om de walvisvaarder te beletten het schip van Sea Shepherd, de Bob Barker, te achtervolgen bestookten de Gojira en de kleine bootjes van de Bob Barker de Yushin Maru Nr.3 met stink- en verfbommen . De operatie was een succes . De Bob Barker is bevrijd van haar achtervolgers  en kan nu het Japanse fabrieksschip de Nisshin Maru gaan zoeken.

Toen de Bob Barker aan haar greep dreigde te ontsnappen zond de Yushin Maru Nr.3 een internationaal noodsignaal uit, met de boodschap dat het schip werd aangevallen door de Sea Shepherd schepen Bob Barker en Gojira. De Bob Barker was echter meer dan zeven mijl uit de buurt toen de walvisvaarders hun noodsignaal uitzonden.

Zowel de Bob Barker als de Gojira hebben op het noodsignaal  gereageerd. Beide schepen zochten radiocontact met  de Yushin Maru No.3 om te vragen wat er aan de hand was. Het schip werd drie keer opgeroepen, zowel in het Japans als in het Engels , maar men weigerde te antwoorden.

Ondanks het feit dat Sea Shepherd heeft geantwoord op de noodoproep van de walvisvaarders, en deze reactie heeft geregistreerd en gecontroleerd, liet het Institute for Cetacean Research een bericht  uitgaan naar de media waarin Sea Shepherd ervan werd beschuldigd geen hulp te hebben aangeboden. In werkelijkheid is er drie keer hulp aangeboden . 
De Gojira liet de Yushin Maru Nr.3 via de radio weten dat ze niet  zouden worden lastig gevallen als ze ophielden met het volgen van de Bob Barker. Sea Shepherd beschouwt het volgen van haar schepen als een provocatie.

De Bob Barker is nu bevrijd  van de Yushin Maru Nr.3 en kan de jacht op de Nisshin Maru voortzetten . De Bob Barker en de Gojira zullen doorgaan met het achtervolgen en hinderen van de Japanse walvisvloot. Ondertussen slaat het vlaggeschip van Sea Shepherd, de Steve Irwin, brandstof en proviand in in Wellington, Nieuw Zeeland.

De Delta opblaasboot van de Bob Barker wordt op 4 februari 2011 vanaf de Yushin Maru Nr.3 aangevallen met een bamboespeer

The Yushin Maru No. 3 approaching the stern of the Gojira. Photo: Simon Ager

De Yushin Maru Nr.3  nadert de achtersteven van de Gojira.
Foto: Simon Ager

 

 
(Lengte: 31 seconds)

The Yushin Maru No. 3 approaching the stern of the Gojira. Photo: Simon AgerDe Yushin Maru Nr.3 nadert de achtersteven van de Gojira.
Foto:Simon Ager
Up close and personal with the Yushin Maru No. 3, a mere 10 feet away from the Gojira. Photo: Simon AgerDichtbij en tastbaar. De Yushin Maru Nr.3 op nauwelijks drie meter afstand van de Gojira.
Foto: Simon Ager
Operation No Compromise

Operation
No Compromise

De Yushin Maru Nr.3  nadert de
achtersteven van de Gojira.
Foto: Simon Ager

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: