Sea Shepherd vaart Times Square binnen met haar eerste reclamecampagne in de open lucht

1 februari 2011

Sea Shepherd vaart Times Square binnen met haar eerste reclamecampagne in de open lucht

De volgende keer dat je je in het hart van Times Square op 42nd Street in New York bevindt, kijk dan eens omhoog naar het grote ‘CBS Spectacular’ scherm dat de eerste reclamecampagne van Sea Shepherd vertoont. Het digitale reclamescherm is het nieuwste van het nieuwste en vraagt de aandacht voor de campagne tegen de walvisjacht, waar de organisatie het bekendste mee is geworden. Dit is mede dankzij het succes van het populaire programma Whale Wars op Animal Planet, waarvan het vierde seizoen later dit jaar zal worden uitgezonden. Whale Wars laat de pogingen van Sea Shepherd zien om een eind te maken aan de walvisjacht in de Zuidelijke Oceaan.

Oprichter en president kapitein Paul Watson zegt hierover: ‘Sea Shepherd wilde iets doen wat ze nog nooit eerder had gedaan, om bewustzijn te creëren voor onze walvisverdedigingscampagne dit jaar. We hebben altijd al veel steun gekregen vanuit New York, dus toen deze kans voorhanden kwam besloten we om hem te gebruiken om onze missie te delen, te proberen meer fondsen te werven voor onze Antarctische campagne en de harten van zowel New Yorkers als toeristen voor ons te winnen. Het beeld van een adembenemend mooie walvis die uit het water omhoog springt, gevolgd door een harpoen in zijn rug, laat de voorbijgangers een belangrijke boodschap zien in een visuele taal die iedereen begrijpt’.

Sea Shepherd is de enige non-profit organisatie die actief de oceanen bewaakt om het zeeleven en de leefomgevingen te beschermen en om internationale conservatiewetten te handhaven. Momenteel zit Sea Shepherd midden in haar zevende Antarctische walviscampagne, toepasselijk ‘Operatie No Compromise’ genoemd (geen compromissen meer).

‘We zijn officieel halverwege de campagne, en fondsen zijn nu belangrijker dan ooit tevoren. We moeten genoeg geld bij elkaar zien te krijgen om brandstof en provisie te kopen om onze drie schepen op zee te houden en er zo verzekerd van te zijn dat we in de Zuidelijke Oceaan kunnen blijven tot het eind van het jachtseizoen in maart”, zo sprak kapitein Watson
Het doel is om de illegale walvisjacht in het walvissenreservaat in de Zuidelijke Oceaan voor altijd stil te leggen, punt.

Operatie No Compromise wordt nu al als succesvol gezien. Kapitein Watson gelooft dat Sea Shepherd’s tussenkomst zal resulteren in een enorme daling van het gedode aantal walvissen door de illegale Japanse vloot. Misschien wel tot 80%. 
Zoals kapitein Watson ons vaak voorhoudt; ‘Als de oceanen sterven, sterven wij ook.’

Operation No Compromise

Operation
No Compromise

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: