De Steve Irwin haakt af om bij te tanken

27 januari 2011

De Steve Irwin haakt af om bij te tanken

Sea Shepherd fleet escorting the Sun Laurel out of the Southern Ocean Whale Sanctuary (Photo: Simon Ager)De Sea Shepherd vloot begeleidt  de Sun Laurel het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan uit (foto: Simon Ager)

Het Sea Shepherd schip de Steve Irwin heeft geen andere keus dan de verdere achtervolging van de Nisshin Maru te staken. De Steve Irwin zal nu richting Wellington, Nieuw-Zeeland vertrekken om bij te tanken, om daarna terug te keren naar de Zuidelijke Oceaan.

“We hebben onze brandstofreserves dusdanig aangesproken, dat we geen andere keus hebben dan terug te keren”, zei kapitein Paul Watson.
De Bob Barker zal de achtervolging van de walvisvloot voortzetten. De Gojira is onderweg terug naar het walvisreservaat vanuit Hobart, Australië.

“Onze voortdurende tussenkomst, het feit dat het fabrieksschip steeds op de vlucht was en het feit dat twee van de drie harpoenschepen een maand lang Sea Shepherd hebben gevolgd, in plaats van op walvissen te jagen, hebben de mogelijkheden van de Japanse vloot om hun werkzaamheden hier in het reservaat uit te voeren, aanzienlijk beperkt”, zei Alex Cornelissen, kapitein van de Bob Barker. “We zullen ze op de hielen blijven zitten tot het eind van het seizoen. Dit walvisreservaat moet verdedigd worden tegen deze inhalige stropers.”  

“Ik ben ervan overtuigd, dat de bemanningen van de Bob Barker en de Gojira druk kunnen blijven uitoefenen op de walvisjagers, terwijl wij bijtanken en bevoorraden”, aldus kapitein Watson. “ Ik heb twee uitstekende kapiteins en twee ongelooflijk gemotiveerde bemanningen op die twee vaartuigen. De walvissen zijn in goede handen, tijdens onze afwezigheid.”

De reis naar Nieuw-Zeeland duurt zeven dagen heen en zeven dagen terug, plus nog zo’n twee dagen in de haven. De Steve Irwin zou half februari weer terug moeten zijn in de Zuidelijke Oceaan. Het walvisseizoen duurt ongeveer tot half of eind maart.

De walvisjagers zijn de afgelopen dagen steeds wanhopiger geworden en zijn grote ijsvelden ingevlucht om de Sea Shepherd schepen kwijt te raken.

“Waar ze ook heen gaan, wij zullen ze volgen en we zullen onze achtervolging niet opgeven. Het is een grote oceaan hier, vol gevaren door weers- en ijsomstandigheden en geen mogelijkheid tot assistentie, mocht dat nodig zijn. We erkennen deze gevaren en we erkennen dat dit een moeilijke campagne is tegen een genadeloze tegenstander. We hebben geen andere keus dan alles te doen wat we kunnen om zoveel mogelijk walvissen te redden en om te beschermen wat door de wet is aangewezen als een toevluchtsoord voor walvissen”, aldus kapitein Watson..

Photo: Glenn LockitchFoto: Glenn Lockitch

Operation No Compromise

Operation
No Compromise

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: