Dwars door de storm achter een zon met een zwart hart aan

16 januari 2011

Dwars door de storm achter een zon met een zwart hart aan

A bird’s eye view of the Steve Irwin during a stormDe Steve Irwin van bovenaf gezien tijdens een stormHet is dag zeventien sinds het vinden van de Japanse walvisvloot, en het is vandaag een klein beetje ongemakkelijk omdat het bevoorradingsschip van de walvisvloot, de Sun Laurel, besloot ons een storm in te leiden om te proberen de Bob Barker en de Steve Irwin af te schudden.

We zijn nu meer dan 300 mijl ten noorden van de Antarctische Verdrag Zone en het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan, terwijl de Sun Laurel noord- en oostwaarts dwaalt, in de hoop haar lading zware stookolie voor de Nisshin Maru en diesel voor de harpoenschepen te kunnen lossen.

Het is een raadsel waarom de Koreaanse kapitein denkt dat hij ons kan kwijtraken in een storm. De Bob Barker en de Steve Irwin zijn veel betere zeeschepen dan deze tanker en het rollen van dit bevoorradingsschip moet zeer oncomfortabel zijn voor de bemanning, veel oncomfortabeler dan voor de Sea Shepherd bemanning.

Achter de twee schepen van Sea Shepherd zijn de Yushin Maru #1 en Yushin Maru #2 in het zicht. Beiden zijn meer dan een dag varen verwijderd van het walvisjachtterrein, en als ze niet op walvisjachtterrein zijn, zijn ze geen walvissen aan het doden..

The Bob Barker tracking the Sun LaurelBob Barker volgt de Sun Laurel

De Gojira gaat door met het jagen op de Nisshin Maru en de Yushin Maru #3. Kapitein Paul Watson heeft besloten dat de meest effectieve tactiek die kan worden geïmplementeerd is om de Nisshin Maru van haar bevoorradingen af te snijden. De Bob Barker en de Steve Irwin zullen in staat zijn de Sun Laurel langer te achtervolgen dan de Nisshin Maru zonder brandstof kan.

De Nisshin Maru heeft nu vier opties: (1) ophouden met walvisjagen en teruggaan naar Japan, (2) proberen te tanken bij de Sun Laurel , (3) naar een verre haven gaan om te tanken, of (4) ergens een andere tanker vinden om te tanken en hopen dat ze niet ontdekt worden voordat ze dit doen.

Optie twee zal hen in een directe confrontatie brengen met de Sea Shepherd schepen. Opties drie en vier zal hen weken tijd kosten.
Gisteren werd de bemanning van de Steve Irwin vergezeld door een grote groep grienden.

De bemanning van zowel de Bob Barker als de Steve Irwin zijn vol goede moed terwijl deze achtervolging voortduurt.

A pod of Short-finned Pilot WhalesEen groep Indische Grienden

Operation No Compromise

Operation
No Compromise

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: