We houden koers!

14 januari 2011

We houden koers!

Update vanaf de frontlinie in de Zuidelijke Oceaan
14 Januari 2011, 1400 uur AEST/ 13 Januari 2011, 1900 uur PS
T

The Sea Shepherd fleet escorting the Sun Laurel tanker out of the Southern Ocean Whale SanctuaryDe Sea Shepherd vloot begeleidt de Sun Laurel tanker uit het walvisreservaat van de Zuidelijke Oceaan (klik om te vergroten)

De in Panama geregistreerd staande Koreaanse tanker Sun Laurel heeft  gehoorzaamd aan het verzoek van Sea Shepherd Conservation Society om het gebied van het Antarctisch Verdrag te verlaten. Het schip is nu ten noorden van 60 graden en blijft gevolgd worden door zowel de Steve Irwin als de Bob Barker.  De Bob Barker wordt op zijn beurt gevolgd door de Yushin Maru Nr. 2, en de Steve Irwin wordt gevolgd door de Yushin Maru Nr.1.

Deze ochtend is de Yushin Maru Nr. 1 vervangen door de Yushin Maru Nr. 3 als schaduw van de Steve Irwin. Dit betekent dat vanaf vanochtend alle drie de harpoenschepen in het zicht van de Sea Shepherd schepen waren.

Daarom is het waarschijnlijk dat het Nisshin Maru fabrieksschip meer dan 200 mijl weg is, om uit het bereik te blijven van de Sea Shepherd helikopter.
Het is zeker dat er vandaag geen mogelijkheid tot walvisvangst is. Sea Shepherd heeft ook reden om te geloven dat, gezien het feit dat twee van de drie harpoenschepen de afgelopen 15 dagen voortdurend zijn geobserveerd, en de grote afstand van meer dan 2000 mijl die de walvisvloot heeft afgelegd sinds ze zijn ontdekt op 31 december 2010, er erg weinig tijd is geweest om te jagen, laden en walvissen te verwerken.

(l to r) The Bob Barker, the Gojira, the Sun Laurel refueling and supply tanker, and the Steve Irwin on the move(l naar r) De Bob Barker, de Gojira, Sun Laurel bevoorradingsschip en de Steve Irwin onderweg (klik om te vergroten)

De harpoeniers hebben om de beurt bijgetankt bij de Nisshin Maru, maar snel zullen deze voorraden ook afnemen en de Nisshin Maru zal de zware olie (bunker C) lading nodig hebben, die nu in het ruim van de Sun Laurel ligt. De Bob Barker en de Steve Irwin zullen bij het bevoorradingsschip blijven en agressief tussenbeide komen als er pogingen zullen zijn om bij te tanken of te bevoorraden.

Na de succesvolle vondst van het bevoorradingsschip Sun Laurel, is de Gojira weggegaan om de Nisshin Maru te zoeken.

Er is geen twijfel mogelijk dat de Japanse walvisvloot dit walvisseizoen ernstig benadeeld is. Met een derde van het walvisseizoen achter hen, met twee van de drie harpoenschepen die bezig worden gehouden, met hun bevoorrading afgesneden en voortdurend op de vlucht, is het moordquota gedaald tot nul, of erg dicht daarbij in de buurt.

Sea Shepherd heeft nog twee maanden totdat het walvisseizoen voorbij is, dat betekent nog 60 dagen op zee. We hebben de brandstof, de middelen en een bemanning toegewijd aan deze campagne, wiens moraal versterkt is door onze successen dit jaar. De kapiteins en bemanningen van alle drie de Sea Shepherd schepen zijn zeker van een succesvol jaar wat betreft het opheffen van de illegale walvisjacht in het walvisreservaat van de Zuidelijke Oceaan.

De Japanse walvisschepen die nu in de Zuidelijke Oceaan zijn: het Nisshin Maru fabrieksschip, de drie Yushin Maru harpoenschepen (Nrs. 1,2 en 3), en het bevoorradingsschip Sun Laurel.

De drie Sea Shepherd schepen die de walvisvaarders dwarszitten zijn: de Steve Irwin, de Bob Barker, en de Gojira, samen met de Nancy Burnet helikopter.

 

Operation No Compromise

Operation
No Compromise

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: