Sea Shepherd snijdt bevoorrading Japanse walvisvloot af

13 januari 2011

Sea Shepherd snijdt bevoorrading Japanse walvisvloot af

The Gojira catches up to the Sun Laurel to investigate their intentDe Gorjira haalt de Sun Laurel in om te zien wat ze van plan zijn

Het mysterieuze en ongrijpbare bevoorradingsschip voor de Japanse walvisvloot is gelokaliseerd. Op 12 januari om 14:20 uur (AEST) vond het Sea Shepherd verkennings- en onderscheppingsschip, de Gojira, het Japanse tank- en bevoorradingsschip. Het schip is geïdentificeerd als de in Panama geregistreerde Sun Laurel (IMO# 9405631) en werd aangetroffen op 62 graden 43 minuten zuid en 178 graden 33 minuten west.

De kapitein van de Gojira, de Canadees Lockhart MacLean, heeft radiocontact gezocht met de Sun Laurel  en hen gevraagd of ze in het gebied zijn om de Japanse walvisvloot bij te tanken. Hun antwoord was een aarzelend "misschien”. De tanker is vol en heeft haar voorraad nog niet overgedragen aan de Nisshin Maru of de harpoenschepen.

De Bob Barker (achtervolgd door de Yushin Maru) en de Steve Irwin (achtervolgd door de Yushin Maru Nr. 3), veranderden onmiddellijk van koers om de tanker te kunnen onderscheppen. De Steve Irwin zal de Sun Laurel naar verwachting op 12 januari om 22:00 uur (AEST) bereiken. De Sun Laurel vertrok op 4 december 2010 uit de Japanse haven van Tateyama Ko.

Vanaf de Steve Irwin reageerde kapitein Paul Watson op de onderschepping van de Sun Laurel: "We hebben de achilleshiel van de walvisvloot ontdekt en zullen er bovenop blijven zitten als een bloedhond, zodat dit schip geen   brandstof en voorraad kan afleveren aan de walvisvloot. Dat deze tanker de illegale activiteiten van Japan steunt, maakt de kapitein en de bemanning van de Sun Laurel even schuldig als degene die de harpoen in het vlees van een walvis afvuurt."

The Sun Laurel supply ship intercepted by Sea Shepherd Het bevoorradingsschip Sun Laurel wordt onderschept door Sea Shepherd De Sea Shepherd schepen zitten de walvisvloot inmiddels 13 dagen achterna, maar door de achtervolgende  harpoenschepen is het moeilijk gebleken de Nisshin Maru te vinden en te benaderen. De harpoenschepen geven simpelweg de positie van de Steve Irwin en de Bob Barker door aan de Nisshin Maru, waardoor deze  buiten bereik kan blijven.

"Dus als we niet bij de Nisshin Maru kunnen komen, zal de Nisshin Maru naar ons moeten komen", aldus kapitein Watson. "Het schip zal binnenkort moeten tanken en we zullen bij de Sun Laurel blijven tot het hier is. Tanken ten zuiden van 60 graden is verboden en we zullen optreden als ze het Antarctisch Verdrag overtreden”.

Er is geen bewijs, dat er dit seizoen al walvissen zijn gedood. De volledige Japanse walvisvloot is al bijna twee weken op de vlucht voor de Sea Shepherd schepen, sinds ze voor het eerst werd gesignaleerd aan de oostkant van de Ross Zee op 31 december 2010.

De drie schepen van Sea Shepherd zijn vastbesloten de rest van het walvisvaartseizoen in de Zuidelijke Oceaan te blijven, maar dat seizoen zou wel eens aanzienlijk verkort kunnen worden als de walvisvaarders niet in staat zijn om bij te tanken.
"Het wordt tijd, dat deze stropers met hun harpoenen en slachtmessen huiswaarts gaan", zei kapitein MacLean vanaf de Gojira. "We hebben duidelijk gemaakt dat ze niet welkom zijn in het reservaat."

 

Operation No Compromise

Operation
No Compromise

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: