Japans bevoorradingsschip stemt erin toe om het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan te verlaten

13 januari 2011

Japans bevoorradingsschip stemt erin toe om het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan te verlaten

13 Januari, 2011 – 1200 uur AEST
De Zuidelijke Oceaan – 60 graden 47 minuten zuid, 178 graden en 58 minuten west
.

De Sea Shepherd Conservation Society heeft de in Panama geregistreerd staande tanker Sun Laurel geadviseerd  om het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan te verlaten. Kapitein Locky MacLean van de Gojira heeft de Sun Laurel geïnformeerd dat het bijtanken van schepen in de Zuidelijke Oceaan onder de 60 graden breedte onwettig is, vooral met zware brandstof, en het is een duidelijke overtreding van het Antarctisch Verdrag.

De kapitein van de Sun Laurel heeft erin toegestemd om het reservaat te verlaten en heeft koers gezet naar het noorden, richting de 60 graden zuiderbreedte lijn. De Steve Irwin en de Gojira begeleiden de Sun Laurel  uit het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan.  De Sun Laurel  moet nog 50 mijl reizen voordat ze de 60 graden noord voorbij zijn..

De kapitein van de Sun Laurel heeft bevestigd dat hij geen voorraden heeft overgedragen en geen enkele illegale walvisvaarder heeft bijgetankt. Dat betekent dat zo lang de Sea Shepherd schepen blijven voorkomen dat er brandstof of voorraden worden overdragen, de Japanse walvisvloot niet in staat zal zijn hun jachtseizoen vol te houden tot na de eerste week van februari. De Japanse vloot is drie weken te laat gearriveerd in de Zuidelijke Oceaan; de Sea Shepherd schepen vonden hen voordat ze ook maar waren begonnen met de walvisvangst.

De Sea Shepherd schepen achtervolgen het fabrieksschip de Nisshin Maru nu al 2 weken. Twee van de drie illegale harpoenschepen achtervolgen de Sea Shepherd schepen nu al 2 weken en ze hebben geen enkele walvis gedood. Er is reden om te geloven dat het derde harpoenschip nog geen walvissen heeft gevangen, omdat het ernaar uitziet dat het meereist met de Nisshin Maru zodat Sea Shepherd hen niet vindt.

De Steve Irwin en de Bob Barker zullen het bevoorradingsschip de Sun Laurel  begeleiden om het bijtanken te voorkomen, en de Gojira zal binnen een paar uur afbuigen om de jacht op de Nisshin Maru te hervatten.

Sea Shepherd heeft de hele walvisvangst vandaag al twee weken stilgelegd.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: