Sea Shepherd verzoekt om ondersteuning door een Greenpeace-schip

12 januari 2011

Sea Shepherd verzoekt om ondersteuning door een Greenpeace-schip

Delta crew is launched to track down the Yushin Maru harpoonerDelta met bemanning onderweg om het harpoenschip Yushin Maru te zoeken

De schepen van Sea Shepherd Conservation Society, de Steve Irwin, de Bob Barker en de Gojira, zorgen er al sinds het begin van het walvisseizoen voor dat de Japanse walvisvloot op de vlucht is. Sea Shepherd kan met absolute zekerheid zeggen dat twee van de drie harpoenschepen van de illegale walvisvloot het niet voor elkaar gekregen hebben om dit seizoen ook maar één walvis te doden. De harpoenschepen werden ontdekt voordat ze begonnen met de walvisvangst en worden al 13 dagen continu geobserveerd.

De Nisshin Maru en een harpoenschip zijn constant op de loop voor de Sea Shepherd-vloot. Sea Shepherd hoopt dat er geen walvissen gedood zijn, echter de mogelijkheid blijft bestaan dat de walvisvaarders al enkele walvissen gevangen hebben of dit alsnog gaan doen tijdens hun vlucht.

De Yushin Maru Nr.2  stopte met de achtervolging van de Bob Barker, maar werd vervangen door de Yushin Maru Nr. 1. Derhalve zijn alle drie de harpoenschepen in ieder geval een aantal dagen niet in de positie geweest om walvissen te doden. De twee harpoenschepen die momenteel gevolgd worden door de Bob Barker en de Steve Irwin hebben besloten dat het belangrijker is om de Sea Shepherdschepen uit de buurt te houden van het Nisshin Maru fabrieksschip dan om walvissen te doden. De Gojira vaart continu voor de twee andere schepen van Sea Shepherd uit om de Nisshin Maru en de Yushin Maru No. 2 op te jagen.   

Dit is tot dusverre het meest succesvolle jaar voor het redden van walvissen. De Japanse walvisvaarders zijn ernstig gehinderd in hun pogingen om walvissen te doden. Wij schatten dat hun jachtquotum met tweederde is verminderd.

Delta Crewmember sets sight on the Yushin Maru in the distanceBemanningslid van de Delta kijkt de Yushin Maru in de verte naHet enige dat nodig is om de Japanse vloot voor 100 procent te stoppen is een derde grote boot die de derde harpoenboot bezig kan houden, maar Sea Shepherd heeft geen ander groot schip meer. De Greenpeace Foundation heeft echter een schip in Taiwan. Een Greenpeace-schip in de Zuidelijke Oceaan zou het vermoorden van walvissen kunnen stoppen, en het enige dat Greenpeace hoeft te doen is simpelweg komen opdagen.

Greenpeace zamelt aanzienlijke bedragen in voor hun ‘campagne’ om de walvissen in de Zuidelijke Oceaan te verdedigen, hoewel ze al sinds 2006 geen schip meer naar deze wateren gestuurd hebben om de Japanse vloot het hoofd te bieden. Sea Shepherd vindt dat Greenpeace een morele verplichting heeft om dit geld op de meest effectieve en efficiënte manier aan te wenden om de walvisvangst te stoppen.

Sea Shepherd verzoekt de Greenpeace Foundation formeel om hulp om samen te werken zodat de illegale Japanse walvisvangst volledig stilgelegd kan worden.  Slechts één Greenpeace-schip zou een enorm verschil maken in dit walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan, en zo’n schip zou binnen een kleine twee weken ter plaatse moeten kunnen zijn.

De mogelijkheid om de walvisvangst in de Zuidelijke Oceaan permanent te stoppen doet zich nu voor. We hebben de kans om de Japanse walvisvloot naar huis te sturen met lege ruimen en hun harpoenen vrij van bloed.

Greenpeace hoeft de tactiek van Sea Shepherd niet te ondersteunen en ze hoeft zelfs niet met de schepen van Sea Shepherd  en de bemanningsleden te communiceren, buiten het ontvangen van de positie, terwijl de Japanse vloot wordt achtervolgd. Er hoeft slechts een Greenpeace-schip te komen opdagen.

Greenpeace moet zich toch wel realiseren dat de bescherming van deze prachtige walvissen op de eerste plaats komt, nog voor eventuele klachten die Greenpeace tegenover Sea Shepherd zou kunnen hebben. Dit is een kans om de wereld te laten zien dat samenwerking tussen organisaties kan leiden tot positieve resultaten.

Het leven van honderden walvissen kan worden gespaard door de steun van een extra schip om de walvisvaarders af te leiden van hun slachtoffers. Greenpeace heeft de schepen en de middelen, ze moeten gewoon meedoen. Niet omwille van Sea Shepherd, maar omwille van de walvissen en hun supporters die een einde willen zien komen aan de walvisslachting in de Zuidelijke Oceaan.

 

Operation No Compromise

Operation
No Compromise

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: