Sea Shepherd is zelfvoorzienend in de Zuidelijke Oceaan

11 januari 2011

Sea Shepherd is zelfvoorzienend in de Zuidelijke Oceaan

Sea Shepherd verwacht geen hulp of assistentie van Australië of Nieuw Zeeland. De Australische minister-president Julia Gillard heeft gezegd dat Sea Shepherd geen enkele hulp van Australië hoeft te verwachten als een van de schepen van Sea Shepherd of de bemanning in de problemen komt in de Zuidelijke Oceaan.

From the Sydney Morning Herald:

Mevr. Gillard heeft beide partijen opgeroepen verantwoordelijker te handelen. "Dit is een afgelegen, onherbergzame en gevaarlijke plek",  vertelde ze de verslaggevers in Canberra maandag.

 "Het idee dat je je onverantwoordelijk kan gedragen en dat dan op een of andere wonderbaarlijke manier iemand verschijnt om je te redden – zo werkt het niet in deze wereld."

De boodschap van de Australische regering is duidelijk: Als je in de problemen raakt, hoef je ons niet om hulp te vragen. En Sea Shepherd is dat ook niet van plan.

Sea Shepherd’s Delta team attempts to outrun the fierce spray from the Yushin Maru No. 3’s water cannons to ensure safety for their crewHet Delta team van Sea Shepherd probeert de krachtige straal van de waterkanonnen van de Yushin Maru Nr. 3 te ontlopen om de veiligheid van de bemanning te waarborgen.
(Klik om te vergroten)

Kapitein Paul Watson antwoordt met: “Ik heb zeven jaar ervaring in de wateren van de Zuidelijke Oceaan, dus ik heb minister-president Gillard niet nodig om mij te vertellen dat het een afgelegen, onherbergzame en gevaarlijke plek is. Ik verwacht ook niet dat Australië of iemand anders ‘op wonderbaarlijke wijze’ verschijnt om ons te redden. Wij weten inderdaad hoe het in deze wereld werkt. Wij zijn geen rijke zeilers die rond de wereld racen om een record te verbreken en dus assistentie verdienen. Wij zijn geen vissers die overheidssteun verwachten en eisen. Nee, wij zijn maritieme natuurbeschermers die de jacht op walvissen in een walvisreservaat proberen te stoppen, en wij kunnen voor ons zelf zorgen als dat nodig is, zoals we altijd hebben gedaan.”

De Sea Shepherdschepen de Bob Barker en de Steve Irwin hebben artsen, getrainde hulpverleners en brandweermannen aan boord, en hebben een goed gevulde medische afdeling. De schepen hebben ook noodpompen, brandblusapparatuur en sleepapparatuur.

Nog voordat de Steve Irwin de haven verliet, liet de Australische Maritieme Veiligheidsorganisatie weten dat de bemanning van Sea Shepherd geen enkele assistentie hoeft te verwachten, en het Australische ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde dat de mogelijkheden van de regering om hulp te bieden met consulaire diensten of assistentie beperkt zou zijn.
De boodschap: Jullie zijn op jezelf aangewezen daar.

Toen vorig jaar de Ady Gil in tweeën werd gereten door de Shonan Maru Nr. 2, werd de zeskoppige bemanning direct gered door de bemanning van de Bob Barker. De reactie van de Australische overheid was Japan ervan te verzekeren dat de walvisvaarders van elke blaam zouden worden vrijgesproken, nog voordat ze enig bewijs van de botsing hadden gezien.

 “Ja, het is waar”, zei de communicatie-officier van de Steve Irwin, Doug O’Neil uit Tasmanië. “Onze regering heeft de mond vol over het redden van walvissen, maar als het op daden aankomt tonen ze hun ware aard als slaaf van de handel en de winst, en dus kiezen ze de kant van de Japanse regering, terwijl ze tegenover het Australische publiek doen alsof ze de walvissen verdedigen.”

 “En over onverantwoordelijk gedragen gesproken”, merkt kapitein Paul Watson op, “Ik kan niets onverantwoordelijkers bedenken dan stropers toestaan bedreigde en beschermde walvissen te slachten in een internationaal erkend walvisreservaat.” 

Sea Shepherd’s Delta team races to escape the quickly pursuing Yushin Maru No. 3 with the Bob Barker serving as a safety back-up

Het Deltateam van Sea Shepherd racet weg om te ontsnappen aan de achtervolgende Yushin Maru Nr.3, terwijl de Bob Barker dient als back-up voor de veiligheid (Klik om te vergroten)

Operation No Compromise

Operation
No Compromise

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: