Sea Shepherd weert aanvallen van de Yushin Maru nr. 2 en de Yushin Maru nr. 3 af

6 januari 2011

Sea Shepherd weert aanvallen van de Yushin Maru nr. 2 en de Yushin Maru nr. 3 af

The Sea Shepherd Delta team returning to the safety of the Steve Irwin after engaging a Japanese harpoon vesselHet Deltateam van Sea Shepherd keert terug naar de veiligheid van de Steve Irwin na een confrontatie met het Japanse harpoenschip
(klik om te vergroten)

Om 13.30 uur (AEST) ging het Sea Shepherd schip de Gojira achter de Steve Irwin liggen om nieuwe voorraad in ontvangst te nemen. Zodra de Yushin Maru nr.2 zag dat het snelle onderscheppingsschip stil in het water lag, verhoogde ze haar snelheid en begon ze de Gojira te naderen met een zeer hoge snelheid van 19 knopen.

Omdat de bemanning van de Steve Irwin er rekening mee hield, dat de walvisvaarders de stilliggende Gojira zouden aanvallen, lanceerden zij een Deltaboot. In opdracht van kapitein Paul Watson werd de bemanning van de Delta erop uitgestuurd om het naderende harpoenschip weg te jagen. Het Delta team voer op volle kracht op de walvisvaarder af en maakte zich klaar om de schroef van het schip onklaar te maken. Hierop besloot het harpoenschip plotseling om te keren. Het Deltateam achtervolgde de vluchtende Yushin Maru nr.2 over een afstand van 11 zeemijlen en gooide een aantal stinkbommen op het dek van het harpoenschip, voordat het team terugkeerde naar de Steve Irwin.

Intussen landde helikopterpiloot Chris Aultman met zijn helikopter op de Bob Barker ongeveer 75 zeemijlen zuidelijk, aan de rand van het ijs in de Ross Zee. De Yushin Maru nr.3 probeerde door het ijs heen te breken om de Bob Barker te bereiken, met het doel hun waterkanonnen te richten op de helikopter. Aultman was echter nog net in staat om met zijn helikopter op te stijgen, voordat het harpoenschip de Bob Barker had bereikt. De Bob Barker wendde vervolgens de steven om de walvisvaarder tegemoet te varen. Hierop draaide de walvisvaarder om en vluchtte terug door het ijs.

Het is nu een week geleden, dat wij de walvisvloot hebben ontdekt. We hebben twee harpoenschepen voortdurend in de gaten gehouden en zij hebben tot nu toe geen enkele walvis gedood. De Nisshin Maru en één ander harpoenschip, de Yushin Maru nr.1 hebben, sinds wij de vloot op 31 december hebben ontdekt, al vluchtend een afstand van 1200 zeemijlen afgelegd. Het is onwaarschijnlijk, dat zij de tijd hebben gehad om vaart te minderen en een walvis te vangen.

Sea Shepherd Conservation Society heeft er alle vertrouwen in, dat zij de Japanse vloot op de vlucht en in de verdediging kan houden gedurende de rest van het walvisvaartseizoen, dat eind maart eindigt.

Operation No Compromise

Operatie
No Compromise

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: