Dansen met machines des doods aan de onderkant van de wereld

1 januari 2011

Dansen met machines des doods aan de onderkant van de wereldvideo

De Zuidelijke Oceaan – 62 graden en 30 minuten Zuiderbreedte en 147 graden en 25 minuten Westerlengte, 11.00 uur AEST (Australian Eastern Standard Time)

Klik op een foto om deze te vergroten

The crew of the Yushin Maru #3 using their water cannons against Sea Shepherd’s Delta team in the Zodiac boatDe bemanning van de Yushin Maru # 3 gebruikt de waterkanonnen tegen het Delta-team van Sea Shepherd in de Zodiac“Wat een fantastische manier om het nieuwe jaar te beginnen,” zei Locky MacLean, de Canadese kapitein van de Gojira. "Onze drie vaartuigen die een gevaarlijke dans uitvoeren tussen het ijs terwijl ze de confrontatie aangaan met de drie harpoenschepen van de Japanse walvisvloot. Het was levensgevaarlijk en prachtig tegelijk. Levensgevaarlijk vanwege het ijs en de vijandigheid van de walvisjagers en prachtig vanwege het ijs en het feit dat deze drie moordschepen geen walvissen doden terwijl ze de strijd met ons aangaan.”

De drie Japanse harpoenschepen, de Yushin Maru, de Yushin Maru #2 en de Yushin Maru #3, probeerden te voorkomen dat de vaartuigen van Sea Shepherd, waaronder de Steve Irwin, de Bob Barker en de Gojira, de achtervolging op het verwerkingsschip, de Nisshin Maru, zouden inzetten. 

De volledige Japanse walvisvloot is op de vlucht en zolang ze op de vlucht zijn, doden ze geen walvissen. De schepen van Sea Shepherd achtervolgen het langzamere verwerkingsschip, de Nisshin Maru, terwijl de snellere Japanse harpoenschepen de vloot van Sea Shepherd achterna zitten. Ondanks hun snelheid zijn de harpoenschepen niet sneller dan de Gojira, en met behulp van luchtsurveillance door de Sea Shepherd-helikopter Nancy Burnet, zit de Gojira de Nisshin Maru, dat drijvende slachthuis, op de hielen.

We hebben ze gevonden voordat ze ook maar één walvis konden doden. Ze jagen vandaag niet en onze uitdaging is er nu voor te zorgen dat ze de komende dagen geen walvissen doden," zei kapitein Paul Watson, campagneleider van Sea Shepherd.

Dit jaar is Sea Shepherd in staat om één van hun schepen gedurende het hele jachtseizoen in de buurt van de Japanse walvisvloot  te houden. Het seizoen eindigt normaal gesproken tussen half en eind maart. "Ons doel is om het maximale aantal walvissen te redden en tegelijkertijd het financiële verlies van de walvisjagers aan het einde van het seizoen zo groot mogelijk te maken,” zei kapitein Watson in een verklaring vanuit de Zuidelijke Oceaan.

The crew of Yushin Maru No 2 readies their water cannons to engage with Sea ShepherdDe bemanning van de Yushin Maru No.2 maakt de waterkanonnen gereed om de confrontatie met Sea Shepherd aan te gaan

De confrontaties tussen de walvisjagers en de anti-walvisjagers omvatten vandaag enkele achtervolgingen op hoge snelheid en bijna-botsingen terwijl de schepen grote massa’s gehard blauw ijs en dikke, scherpe ijsschotsen ontweken. De walvisjagers gebruikten hun krachtige waterkanonnen en slangen tegen de bemanning van Sea Shepherd, terwijl het antwoord van Sea Shepherd bestond uit enkele substanties met een nogal akelige geur. Niemand raakte gewond.

"Er zijn geen walvissen gedood,” zei Alex Cornelissen, de Nederlandse kapitein van de Bob Barker. “We zijn van plan om alles te doen wat we kunnen met de ons beschikbare middelen, om ervoor te zorgen dat het dodental op nul blijft staan. We moeten en zullen ze blijven opjagen."

Sea Shepherd vond de Japanse walvisvloot op 31 december 2010 in afgelegen wateren, ongeveer 1700 nautische mijlen ten zuidoosten van Nieuw-Zeeland.  De Japanse vloot was daar net aangekomen vanuit Japan en was nog niet begonnen met moorden toen ze werd onderschept door de vloot van Sea Shepherd.

1 januari 2011
De eerste confrontatie tussen de Japanse walvisvloot en Sea Shepherd van deze campagne

Japanse harpoenschepen proberen de achtervolging van de Nisshin Maru door Sea Shepherd te blokkeren, wat resulteert in schermutselingen tussen de drie schepen van Sea Shepherd en de drie Japanse harpoenschepen. Video door Sea Shepherd
(1 minuut, geen geluid)


The Steve Irwin in pursuit of the Japanese whaling fleetDe Steve Irwin achtervolgt de Japanse walvisvloot
  
The Yushin Maru #2 and Yushin Maru #3 with Sea Shepherd’s Zodiac boat alongsideDe Yushin Maru #2 en de Yushin Maru #3 met daarnaast de Zodiac van Sea Shepherd
 
The Steve Irwin and the Nancy Burnet helicopter in pursuit of the Yushin MaruDe Steve Irwin en de helikopter Nancy Burnet achtervolgen de Yushin Maru
Japanese whaling fleet on the run from Sea ShepherdDe Japanse walvisvloot op de vlucht voor Sea Shepherd

Klik op een  foto om deze te vergroten

 

Operation No Compromise

Operation
No Compromise

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: