Het stadje Bluff verwelkomt de Steve Irwin

20 december 2010

Het stadje Bluff verwelkomt de Steve Irwin

Captain Paul Watson and Mayor of Invercargill Tim ShadboltKapitein Paul Watson en burgemeester Tim Shadbolt van InvercargillTerwijl we wachtten op de aankomst van de Japanse vloot in de Zuidelijke Oceaan, ontstond er een mogelijk probleem met de helikopter van Sea Shepherd, de Nancy Burnet. Deze had een reserveonderdeel nodig, dat het schip niet voorradig had. Kapitein Paul Watson besloot het mogelijke risico voor piloot Chris Aultman - en elk bemanningslid dat in de helikopter mee zou vliegen - niet te willen nemen, zeker nu hier geen aanleiding voor was. Daarom nam hij de beslissing om noordwaarts te varen, richting Bluff op het zuidelijke puntje van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

Het essentiële onderdeel voor de helikopter werd onmiddellijk bemachtigd en een gekwalificeerde technicus zal de installatie ervan overzien. Naast de reparatie zal de Steve Irwin haar brandstoftanks bijvullen en wat extra verse levensmiddelen aan boord nemen

Het schip werd bij aankomst in Bluff begroet door burgemeester Tim Shadbolt van Invercargill, die ook persoonlijk een grote lading groente en fruit doneerde. Lokale Sea Shepherd vrijwilliger Grant Meikle voorzag onze bemanning van vervoer en assistentie.

Volgens onze berekeningen, gebaseerd op de geschatte snelheid van de Japanse vloot en hun vertrekdatum uit Japan, zouden ze zich nog steeds ten noorden van Nieuw-Zeeland moeten bevinden. We kunnen hun late aankomst in de wateren van het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan dus nog steeds voor zijn. Ze hebben gebroken met hun zogenaamde ‘wetenschappelijke protocol’ en hun werkgebied uitgebreid om ons te kunnen ontwijken, dus we zullen onze drie schepen verspreiden om hen te kunnen onderscheppen.

Het is altijd een moeilijke taak om de vloot op te sporen en dit jaar zal het zelfs moeilijker zijn dan gewoonlijk. De Japanse walvisvaarders zullen ongetwijfeld veel geld uitgeven om te proberen ons en onze vloot van drie schepen te ontlopen. “Het enige dat ik kan zeggen, is dat de jacht geopend is en dat we van plan zijn om de walvisvloot te vinden voor ze kunnen beginnen met hun jaarlijkse orgie van het afslachten van deze magnifieke wezens in het internationale walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan”, zei Sea Shepherd’s campagneleider, kapitein Paul Watson. “Als we hen eenmaal op de hielen zitten, zijn we van plan een einde te maken aan hun criminele activiteiten”

(l to r) Mayor’s assistant, Quartermaster Howie Cooke, Mayor Shadbolt, and Captain Watson

(van links naar rechts) Assistente van de burgemeester, kwartiermeester Howie Cooke, burgemeester Shadbolt en kapitein Watson

Invercargill’s Mayor Tim Shadbolt

Tim Shadbolt, burgemeester van Invercargill

Captain Paul Watson and Mayor of Invercargill Tim Shadbolt

Kapitein Paul Watson en burgemeester Tim Shadbolt van Invercargill

Operation No Compromise

Operation
No Compromise

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: