Sea Shepherd website auf Deutsch!

16 december 2010

Sea Shepherd website auf Deutsch!

auf Deutsch

German flag

Dankzij de inspanning van een kleine, maar zeer effectieve groep vrijwilligers kunnen wij onze supporters nu, tot onze grote vreugde, een Duitstalige website aanbieden, die vrijwel identiek is aan onze internationale site!

Al tientallen jaren is er in Duitsland een kleine, maar toegewijde groep supporters van Sea Shepherd. In 1994 toerden we, na de Whales Forever-campagne in Noorwegen, langs de Duitse kuststeden Kiel, Hamburg en Bremerhaven, waar we overweldigende steun ontvingen en goede vrienden hebben gemaakt. In 1997 kwamen we terug met de Sea Shepherd III (later omgedoopt tot Ocean Warrior en daarna tot Farley Mowat) en vonden dezelfde passie en enthousiasme voor onze compromisloze activiteiten.

Halverwege de jaren ’90 ging Sea Shepherd een samenwerking aan met een Duits bedrijf, in een poging een niet-dodelijk en humaan alternatief te vinden voor Canada’s jaarlijkse willekeurige slachting van honderdduizenden baby-zadelrobben. Bemanningsleden van Sea Shepherd verzamelden de haarvezels van zeehondenpups, die in de rui waren. Het bedrijf, dat beddengoed produceerde, kon de holle zeehondenharen dan gebruiken in isolerende producten als gewatteerde dekens en kussens.

Vrijwilligers in Duitsland verenigden zich weer in 1998, toen het lekgeslagen vrachtschip Pallas in brand vloog en aan de grond liep, waarna zware olie vanuit de tanks van het schip de Noordzee instroomde. Terwijl de autoriteiten debatteerden en opties overwogen, reageerden de Sea Shepherd vrijwilligers in Duitsland onmiddellijk op het eerste nieuws over de ramp. De inspanningen van honderden vrijwilligers van zowel Sea Shepherd als de Föhr dierenbeschermingsgroep resulteerde in een groot succes: duizenden vogels werden gered en schoongemaakt, vervoerd in grote gecapitonneerde dozen, gemerkt en vrijgelaten, ver van de besmeurde wateren.

Wij willen deze gelegenheid aangrijpen om alle mensen in Duitsland, die door de jaren heen hebben geholpen met de missie van Sea Shepherd, te bedanken. We hebben het geluk gehad, dat vele mensen ons hebben geholpen met scholing en benadering, het binnenhalen van donaties, administratie, bemanning en meer.

Hoewel het belangrijk is om onze geschiedenis te erkennen, is Sea Shepherd nu van plan om onze aanwezigheid in Duitsland strategisch uit te breiden. Deze website speelt daar een belangrijke rol bij. Het stelt ons in staat om veel verschillende mensen te bereiken. Als jij dit leest en je spreekt Duits, dan heb je nu toegang tot informatie en updates, gedetailleerde gegevens over campagnes en de geschiedenis van onze organisatie. Ook kun je producten kopen in onze online-winkel en donaties overmaken naar ons Duitse bankrekeningnummer. Verder heb je nu de kans om actief deel te nemen aan de oplossing, in plaats van toe te blijven kijken bij het probleem. We hopen dat je met die gedachte in het achterhoofd, deze website zult delen door je e-mail, links op je websites, Facebook, MySpace, Wer-Kennt-Wen en andere sociale netwerken, zodat we het publiek iets kunnen bijbrengen en mensen betrokken kunnen maken.

We verwelkomen je tot een informatieve en onderhoudende verzameling informatie in het Duits en we hopen dat je jouw krachten bij die van ons wilt voegen in onze pogingen om zeedieren overal ter wereld te verdedigen, behouden en beschermen.

Vielen Dank!

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: