Sea Shepherd schrijft geschiedenis met Gojira

30 november 2010

Sea Shepherd schrijft geschiedenis met Gojira

Eerste vaartuig onder Australische vlag is er klaar voor

GojiraKlik hier om te vergroten

Deze week heeft de burgemeester van Fremantle, West Australië, tijdens een ceremonie in de vissershaven van zijn stad, het nieuw aangekochte, snelle onderscheppingsschip Gojira van de Sea Shepherd Conservation Society officieel gedoopt. Burgemeester Brad Pettitt presenteerde de vlag van Fremantle en een met het stadswapen gegraveerde gedenkplaat aan kapitein Locky MacLean, voor Gojira‘s eerste reis ter verdediging van het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan.

Locky MacLean, kapitein van de Gojira, vertelde: “Fremantle heeft wederom bewezen één van de sterkste steunpunten voor Sea Shepherd te zijn. Van de vrijwilligers aan land tot de plaatselijke bedrijven en inwoners van Fremantle, zonder hun hulp hadden we nooit op tijd kunnen vertrekken.”

Het hoogtepunt van de ceremonie was misschien wel de onthulling van de registratie van de Gojira, met als thuishaven Fremantle. Het belang hiervan is dat Sea Shepherd voor het eerst in 33 jaar actieve dienst een schip heeft, dat in Australië is geregistreerd en dat Australische bemanningsleden heeft die het grondgebied van Australië verdedigen en de uitspraak van het Australische federale gerechtshof handhaven.

“Met Fremantle als thuishaven van de Gojira, varend onder de Australische vlag, benadrukt Australië de meest betrokken verdediger van walvissen ter wereld te zijn”, zei Jeff Hansen, Sea Shepherd’s Australische directeur.

GojiraKlik hier om te vergroten

De Gojira is momenteel onderweg naar Hobart, Tasmanië, om zich daar bij de rest van de Sea Shepherd vloot te voegen, met als missie het verdedigen van het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan. Op 2 december zullen kapitein Paul Watson en zijn internationale bemanning met drie schepen – Steve Irwin, Bob Barker en Gojira – uitvaren voor hun jaarlijkse reis om de internationale wetten voor natuurbehoud te handhaven en om de illegale jacht op bedreigde walvissen tegen te gaan.

Sea Shepherd wil met name de volgende personen en bedrijven bedanken voor hun steun aan land: Hayley Radford, Olly Klokhag Rowlett, Liza en Mike Dicks, Brendon Clark en het hele team van Clark Australia Group, Macca en het hele team van BME Engineering, John en het team van Nail Ale Brewery, Peter Wales en iedereen van Kailis Marine, het team van Eye In The Sky Magazine en de Perth afdeling van Sea Shepherd - bedankt!

Sea Shepherd wil ook de burgemeester van Fremantle, Brad Pettitt, heel hartelijk bedanken. Hij liet zijn steun blijken door gehoor te geven aan de wensen van het Australische volk, om medeleven te tonen en toegewijd weerstand te bieden aan de illegale walvisjagers. 

Mayor Brad Pettitt and SSCS Australian Director Jeff Hansen on Gojira’s bridge

Burgemeester Brad Pettitt en directeur van SSCS Australië Jeff Hansen op de brug van de Gojira

Kevin McGinty, Georgie Dicks, Mayor Brad Pettitt, Jeff Hansen and Locky MacLean onboard the Gojira

Kevin McGirty, Georgie Dickes, burgemeester Brad Pettitt, Jeff Hansen en Locky MacLean aan boord van de Gojira

Mayor Brad Pettitt presents plaque to Jeff Hansen

Burgemeester Brad Pettitt overhandigt de gedenkplaat aan Jeff Hansen

Mayor Brad Pettitt, Captain Locky MacLean and Jeff Hansen proudly display the Australian flag

Burgemeester Brad Pettitt, kapitein Locky Maclean en Jeff Hansen houden trots de Australische vlag omhoog

Sea Shepherd and Australian flags with Eye in the Sky Magazine’s chopper

Vlaggen van Sea Shepherd en Australië met de helikopter van ‘Eye in the Sky Magazine’

Captain Locky MacLean, Mayor Pettitt and Jeff Hansen onboard Gojira’s during sea trial

Kapitein Locky MacLean, burgemeester Pettitt en Jeff Hansen aan boord van de Gojira  tijdens een proefvaart

 

Operation No Compromise

Operation
No Compromise

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: