Sea Shepherd daagt voorstanders walvisjacht uit tot debat

27 november 2010

Sea Shepherd daagt voorstanders walvisjacht uit tot debat

26 november 2010 - Sea Shepherd Conservation Society daagt de Japanse regering uit tot een open debat over de walvisvangst tijdens hun aankomende gesloten strategische conferentie over de walvisvangst in Shimonoseki, Japan, op 30 november. In totaal zullen 27 landen en regio's die de walvisjacht steunen (waaronder IJsland en Noorwegen), deelnemen aan de tweedaagse bijeenkomst om het toekomstige beleid wat betreft onderhandelingen over de commerciële walvisvangst te bespreken.

Met nog slechts enkele weken te gaan voor de start van Japans illegale jachtseizoen in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan, is dit Japan’s laatste kans om hun zogenaamde "onderzoek" te verdedigen voordat de Sea Shepherd vloot koers zet naar de Antarctische wateren om de internationale natuurbehoudswetten te handhaven. Japan beweert dat hun walvisvangst alleen voor wetenschappelijk onderzoek is, hoewel het profiteert van een overheidssubsidie van meer dan een miljard yen per jaar. Houd er rekening mee dat bij dit bedrag de steekpenningen voor noodlijdende landen - voor de aankoop van hun stemmen als 'pro-walvisjacht landen - niet inbegrepen is.

De walvisjacht wordt uitgevoerd in naam van de wetenschap, en als het geen frauduleuze pseudowetenschap is, dan zou Japan's "Instituut voor Onderzoek naar Walvisachtigen" blij moeten zijn met de kans om hun onderzoeksargumenten en bevindingen te presenteren aan de vele miljoenen die tegen de walvisjacht zijn en die vinden dat het Japanse “onderzoek” volledig verstoken is van elke geloofwaardigheid.

Kapitein Paul Watson, de oprichter van Sea Shepherd, lichtte het voorstel toe: "We zijn zo overtuigd dat we dit debat winnen, dat we bereid zijn naar het hol van de leeuw te komen en onze minst ervaren medewerker te sturen.
Iemand zou al heel onwetend moeten zijn om zelfs de meest ervaren pleitbezorger voor de walvisjacht niet te verslaan op de conferentie, als je bekijkt hoe zinloos, wreed en onethisch de walvisjacht is. Als Japan ons de kans om te debatteren niet geeft, dan laten ze ons geen andere keuze dan uit te varen en het leven van de walvissen te verdedigen.

Wij nodigen alle pro-walvisjacht landen uit om video’s te maken van dit debat en te delen via YouTube of andere methodes; dit zou miljoenen mensen de kans geven om hun kant van het verhaal te horen. Sea Shepherd belooft dat als Japan het voorstel aanvaardt, we hun video’s onbewerkt op al onze websites zullen plaatsen om zo elk detail van hun betoog te presenteren aan onze supporters- en aan de wereld.

Het uitvoeren van deze debatten is een ernstige zaak. Als Japan het aanbod van Sea Shepherd om te debatteren niet wil accepteren, zullen wij verklaren dat het Instituut voor Onderzoek naar Walvisachtigen en de Japanse regeringsleiders hun reputatie in naam van de traditie volledig teniet hebben gedaan. Net zoals wordt beweerd dat de illegale walvisjacht gerechtvaardigd wordt door traditie, is het weigeren van een debat met ons de moderne equivalent van rituele zelfmoord (seppuku). Rituele zelfmoord wordt door velen in het westen verkeerd aangeduid als hara-kiri, maar Sea Shepherd heeft teveel respect voor de reinigende kracht van deze bijzondere traditie om haar bij de verkeerde naam te noemen.

Voor diegenen die zeggen dat het barbaars en wreed is om mensen te vragen zelfmoord te plegen, hebben we deze vraag: Denkt u dat seppuku verschilt van het voeren van kwik aan kinderen en zwangere moeders, met als resultaat dat de concentratie aan kwik en zware metalen in hun lichaam tot wel 2000 procent boven het maximum toegelaten niveau (zoals vastgesteld door de World Health Authority) uitstijgt? Dat is toch ook gewoon raciale zelfmoord in naam van traditie?

De wereld wacht op Japan’s aanvaarding van het voorstel van Sea Shepherd om te debatteren, en anders de namen en de datum van seppuku.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: