Michelle Rodriguez is klaar met haar Sea Shepherd training

25 november 2010

Michelle Rodriguez is klaar met haar Sea Shepherd training

Michelle RodriguezMichelle Rodriguez

Als vrouw van haar woord voegde Hollywood ster Michelle Rodriguez zich bij de Sea Shepherd Conservation Society als bemanningslid aan boord van de Steve Irwin in Fremantle, West Australië. Zij bewees dat ze klaar is voor haar voornemen om de volle drie maanden deel te nemen aan de anti-walvisjacht campagne 2011/2012 en de uitdaging meer dan aan kan.

Het avontuur ging voor Rodriguez meteen van start, toen het schip terecht kwam in slecht weer. Het resultaat  was twee dagen zeeziekte aan het begin van de reis. Rodriguez zei dat haar rol “geen makkelijke” is geweest, maar het lukte haar om te bewijzen dat ze net zo stoer is als de ‘femme fatale’ karakters die ze op het witte doek vertolkt. Nadat ze haar zeebenen had verdiend, nam ze deel aan de taken van de bemanningsleden zoals werken aan dek, het observeren op de brug en een training om de kleine Zodiac-bootjes veilig te water te laten en te besturen.
 “Ik mocht gisteren een hulpschip besturen, dat zijn de kleine vaartuigjes die door Sea Shepherd worden gebruikt om in de buurt van de Shonan Maru te komen”, aldus Rodriguez.

Rodriguez ontmoette kapitein Paul Watson eerder dit jaar tijdens het Cannes Film Festival.

“Ik zag zijn schip en ik vroeg mij af wat Sea Shepherd in hemelsnaam in Cannes deed?” Ze belde haar vriend Olivier Martinez, wiens neef toevallig betrokken was bij Sea Shepherd’s Operatie Blue Rage voor de blauwvintonijnen in de Middellandse Zee, en ze vroeg hem om haar in contact te brengen met de oprichter van Sea Shepherd, kapitein Paul Watson.

Van het een kwam het ander. “Hij pleegde een telefoontje en voor ik het wist ontmoette ik Paul Watson, stelde ik mijn tijd beschikbaar, en nu is het plan dat ik volgend jaar deelneem aan hun campagne,” zegt zij.

Gepassioneerd als zij is over het behoud van zeezoogdieren, bood Rodriguez aan met haar publieke rol op verschillende manieren steun te verlenen aan de organisatie. Sindsdien heeft zij Sea Shepherd bijgestaan tijdens verschillende fondsenwervingen en evenementen, waar ze respect verdiende als een onvermoeibare en effectieve supporter. Maar na een week op de Steve Irwin  werd het haar duidelijker dan ooit dat het de zee-ervaring was die ze echt zoekt; ze wil deel uitmaken van de frontlinie en haar handen vuil maken.

Rodriguez was niet in staat om deel te nemen aan de volledige campagne van dit seizoen door een eerder vastgelegd filmschema, en zij ziet zich dan ook gedwongen om de bemanning van de Steve Irwin in Hobart te verlaten. Volgend jaar hoopt ze mee te kunnen varen, voor de lange confrontatie met de illegale Japanse walvisvloot.

 “Ik kan niet wachten!”  vertelde Rodriguez verslaggevers. “Ik kan geen betere reden bedenken om zoiets te doen. Onvoorwaardelijke liefde, is er een betere reden? Ik zal mijn zweet en tijd wijden aan het behoud van leven, aangezien ik niet gewoon achterover kan leunen en niks doen, terwijl ik weet hoe verkeerd het is om je niet over morgen te bekommeren.”

De Steve Irwin is op dit moment bezig met de laatste voorbereidingen voor de officiële lancering van Operation No Compromise, samen met de Bob Barker en de nieuw verworven trimaran Gojira. Alle drie de schepen zijn klaar om begin december naar het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan te trekken om daar de illegale walvisjagers te confronteren en daarmee de bedreigde walvissen te redden van deze hebberige slachters.

Michelle Rodriguez Michelle Rodriguez
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: