Bloedbad in de Cove

27 october 2010

Bloedbad in de Cove

Alle dolfijnen (in totaal 52 tuimelaars en 7 grijze dolfijnen) die gisteren de ‘Cove’ in gedreven werden zijn het afgelopen uur afgeslacht.

De Sea Shepherd ‘Cove Wachters ’ waren in staat om video-opnames te maken van babydolfijnen die op een schip geworpen werden om van hun ingewanden te worden ontdaan. De zeventienjarige Elora West beschreef de scène als "afgrijselijk gruwelijk."

Geen genade, geen overlevenden, geen medeleven, en geen menselijkheid- dat is de realiteit van de voortdurende tragedie in de Cove.

Scott West achtervolgt momenteel de vrachtwagens met de kadavers van de dolfijnen.  Foto's en videobeelden hiervan zullen later geplaatst worden.

Sommige mensen hebben hun kritiek geuit op het feit dat Sea Shepherd geen netten doorsnijdt en geen dolfijnen probeert te bevrijden. Maar dat is niet de reden dat de Cove Wachters daar aanwezig zijn. Ze zijn in de Cove aanwezig om voor de eerste keer de vissers van Taiji vanaf het begin van het slachtseizoen in de gaten te houden. Dit is nog nooit eerder gedaan. Wij zijn de ogen van de wereld, gericht op Taiji.

Het is niet mogelijk om de netten door te snijden en om de dolfijnen te laten ontsnappen. Sea Shepherd deed dit in 2003 en bevrijdde toen 15 dolfijnen. Sindsdien is de beveiliging enorm toegenomen. Het is fysiek niet meer mogelijk om deze netten door te snijden.

De groep Blackfish heeft geprobeerd de netten in de haven (niet in de baai) door te snijden, maar zijn daar niet in geslaagd.

Scott en Elora West en de Cove Wachters hebben een moeilijke en verschrikkelijke taak in Taiji. Ze kunnen de dolfijnen niet bevrijden, maar ze zijn er om de wreedheden vast te leggen en te rapporteren hoeveel dieren er afgeslacht worden. Elke poging om een dolfijn te bevrijden zal alleen maar leiden tot permanente verwijdering van de Cove Wachters.

Het is niet eerlijk van de mensen die er niet zijn, om diegenen die daar wel aanwezig zijn te veroordelen.

Wat we moeten doen is ervoor zorgen dat we in Taiji blijven, om zo de moordenaars onder toezicht te houden. We moeten doorgaan met onze verontwaardiging te uiten aan de Japanse consulaten en ambassades over de hele wereld. We moeten niet toestaan dat deze afschuwelijke gebeurtenissen ongezien of onopgemerkt blijven of dat ze worden vergeten.

Contactgegevens: Wie te schrijven, bellen, faxen of emailen

VERENIGDE STATEN

Ambassade van Japan in de Verenigde Staten
2520 Massachusetts Avenue, N.W.
Washington, DC 20008
Telefoon: +1-202-238-6700
Fax: +1-202-328-2187
Email: jicc@embjapan.org

Nederland
Ambassade van Japan in Nederland
Tobias Asserlaan 2
2517 KC Den Haag
Telefoon: (070) 346 95 44

ANDERE

Klik hier en scroll naar beneden (onder de VS landkaart) voor de wereldkaart en naar de links van contactgegevens van Japanse ambassades, consulaten en andere permanente vertegenwoordigingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Oceanië, en Latijns-Amerika contact.

 

Lees meer nieuws over Taiji . . .

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: