Afslachting tuimelaars begint vandaag

27 october 2010

Afslachting tuimelaars begint vandaag

Voor de eerste keer dit seizoen hebben de meedogenloze Japanse vissers van Taiji tuimelaars de beruchte ‘Cove’ ingedreven. Momenteel bevinden er zich tweeënvijftig dolfijnen in twee met netten afgezette gedeelten van de ‘Cove’.
Het belooft niet veel goeds. Eerder vandaag brachten de vissers de boot waarop ze de dolfijnen opensnijden in gereedheid en de trainers van de aquaria hebben de dolfijnen voor hun slavenhandel reeds geselecteerd.

We vrezen dat de achterblijvers – mannetjes, vrouwtjes, volwassenen, jongere exemplaren en baby’s – binnen enkele uren zullen worden geslacht.

We moeten de Japanse regering, iedere keer dat deze schandelijke activiteit zich voordoet, op de hoogte stellen. We moeten ze vragen waarom ze dit kleine dorpje de gehele Japanse bevolking laten vernederen met een barbaars gebruik dat niet thuishoort in de 21e eeuw.

Neem alstublieft contact op met uw plaatselijke Japanse consulaat of ambassade en laat ze weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn. Laat ze weten dat we nooit de andere kant zullen opkijken zolang deze zinloze en walgelijke slachting voortduurt. Ze moeten grip krijgen op dit sociopatische tuig, deze massamoordenaars van dolfijnen.

En we moeten niet vergeten dat het tentoonstellen van dolfijnen bij zeeaquaria over de gehele wereld ten grondslag ligt aan deze moorden. De aquaria slaan munt uit de dolfijnenslavernij en de vissers van Taiji lijken zich te verheugen in het doden van de achterblijvers.

Taiji is een dorpje zonder mededogen en zal in de internationale publieke opvatting altijd gezien worden als een plek van gruwelen, meedogenloosheid en de vernietiging van leven.

Ironisch genoeg vindt op dit moment in Nagoya de Biodiversiteitsconferentie plaats, georganiseerd door de Japanse regering. Non-gouvernementele organisaties en regeringen van over de hele wereld zijn erbij aanwezig en toch rept niemand van hen met een woord over de dolfijnen. Waar ben je nou, Greenpeace? Waar ben je nou, Wereld Natuur Fonds? Waar ben je nou, Conservation International? Waar ben je nou, Pew Conservation Trust? Waar ben je nou, International Fund for Animal Welfare? Waar ben je nou, World Society for the Protection of Animals? Waar zijn in hemelsnaam deze groepen, die prediken en geld inzamelen onder het mom van maritiem natuurbehoud, maar die niets zeggen en niets doen tegen de verschrikkelijke afslachting van dolfijnen en de vernietiging van maritieme biodiversiteit door dit tuig in Taiji?

De Oscarwinnende film, ‘The Cove’, heeft elk voorwendsel van onwetendheid bij het publiek weggenomen. Een ieder die nu niet van zich laat horen, houdt zich doelbewust van den domme.

Over enkele uren zal de ‘Cove’  weer rood kleuren van het bloed en zullen de zielige schreeuwen van stervende dolfijnen de stilte doorbreken, terwijl de slagers zich een weg door alle fatsoenlijkheid steken, hakken, snijden en lachen. Vrienden, als we in de ogen van de moordenaars van Taiji kijken, waaruit genade, vriendelijkheid, compassie en wijsheid allang verdwenen zijn, zien we ongecensureerd kwaad.

We moeten ze stoppen, want we vinden geen rust totdat we dat hebben bereikt..

Contactinformatie: Wie aan te schrijven, te bellen, te faxen, te mailen

USA

Japanse Ambassade in de Verenigde Staten van Amerika
2520 Massachusetts Avenue, N.W.
Washington, DC 20008
Phone: +1-202-238-6700
Fax: +1-202-328-2187
Email: jicc@embjapan.org

Klik hier voor een kaart en contactinformatie van de 16 Japanse Ambassades in de Verenigde Staten.  

OVERIGE

Klik hier en scroll naar beneden (onder de kaart van de Verenigde Staten) voor een wereldwijd overzicht en links naar contactinformatie van Japanse Ambassades, Consulaten en Permanente Missies in Europa, het Midden Oosten, Afrika, Azië, Oceanië en Latijns-Amerika.

 

Lees meer berichten over Taiji . . .

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: