Sea Shepherd onthult onderscheppingsschip om illegale walvisvangst mee aan te pakken

24 october 2010

Sea Shepherd onthult onderscheppingsschip om illegale walvisvangst mee aan te pakken

Ocean Adventurer
klik voor een vergrotingiew larger

Afgelopen zaterdag, tijdens een fundraiser in Hollywood, konden we onze supporters meedelen dat de Ocean Adventurer deel uit zal maken van onze vloot tijdens de komende campagne tegen de walvisjacht in Antarctica; Operation No Compromise.

Het twaalf jaar oude, 35 meter lange, gestabiliseerde enkelrompsschip zal de rol van snelle onderschepper vervullen. Het schip vervangt hiermee de Ady Gil, die op 6 januari eerder dit jaar opzettelijk werd geramd en vernietigd door de Shonan Maru No.2 uit de Japanse walvisvloot.

Ocean AdventurerDe komende expeditie zal onze zevende campagne zijn tegen de illegale activiteiten van de Japanse walvisvloot in de Zuidelijke Oceaan. Hopelijk wordt het gelijk ons laatste seizoen. Tijdens de afgelopen zes campagnes hebben we bijna 2000 walvissen gered en hebben we de illegale Japanse walvisjacht aan de gehele wereld laten zien. Vorig seizoen wisten we zelfs meer walvissen te redden dan de walvisjagers konden doden. Vijfhonderd en achtentwintig (528) walvissen zijn nu in leven en zwemmen vrij rond in zee, omdat onze supporters ons in staat stelden in te grijpen door onze schepen en bemanning te steunen.

Elk jaar worden we sterker en effectiever, dankzij onze achterban. Met geduld, vastberadenheid en doorzettingsvermogen zorgen we ervoor dat de Japanse walvisvloot zich steeds dieper in de schulden moet steken. Een terugtrekking uit het walvisreservaat in de Zuidelijk Oceaan komt zo steeds dichterbij.

We zijn ervan overtuigd dat met uw hulp Operation No Compromise onze meest effectieve campagne tot nu toe zal worden. Onze schepen, de Steve Irwin en de Bob Barker, worden momenteel gereed gemaakt voor vertrek en we hebben de best mogelijke bemanning weten te verzamelen. Onze enige uitdaging is nu het inzamelen van voldoende geld voor de Ocean Adventurer.

Met drie schepen zullen we wederom in staat zijn om de stropers in de Zuidelijke Oceaan het gehele seizoen op te sporen en te onderscheppen. Ons doel is om dit seizoen meer walvissen te redden dan vorig jaar en om de walvisjacht in de Zuidelijke Oceaan voorgoed te beëindigen.

Helpt u ons alstublieft om walvissen te redden door Operation No Compromise te steunen en vandaag nog een donatie te doen!

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: