Demonstratie tegen de “Rot” in Denemarken

30 september 2010

Demonstratie tegen de “Rot” in Denemarken

A Demonstration Against the 'Rot' in Denmark
Klik om te bekijken
Nederlandse vertaling:
Denemarken, het welzijnsland.
‘Grind’: Jaarlijkse slachting van duizenden dolfijnen in de Faeröer eillanden, Deens protectoraat
STOP DE GRIND.
 Laten we samen Denemarken dwingen om te stoppen met de slachting van grienden in de Faeröer  eilanden.
Steun de campagne gelanceerd door Sea Shepherd en de Brigitte Bardot Foundation.
 www.stop-the-grind.com 

Sea Shepherd en de Brigitte Bardot Foundation hebben vandaag een gezamenlijke persconferentie gehouden om te eisen dat de Europese Unie maatregelen neemt tegen Denemarken om de verschrikkelijke slachting van grienden te stoppen in het Deense protectoraat van de Faeröer Eilanden.

In de uitgave van Le Monde van vandaag (Franse avondkrant) staat een paginagrote advertentie, gesponsord door Sea Shepherd en de Brigitte Bardot Foundation.

De advertentie, ontworpen door Christophe Bacquet, kreeg veel publieke aandacht en er barstte een controverse los toen sommige Franse feministische groeperingen de advertentie veroordeelde als zijnde anti-abortus. 

 “Dit is belachelijk” , zei directeur van Sea Shepherd France, Lamya Essemlali. “De advertentie gaat over de slachting van walvissen waar de foetussen van de grienden uit de buiken van de drachtige walvissen worden gesneden. Als het anti-abortus is, dan is het om de gedwongen abortussen van de  moederwalvissen tegen te gaan. De feministische beweging staat toch zeker ook niet achter een man die een vrouw op straat nadert, een mes in haar buik steekt en haar ongeboren baby eruit snijdt. Dat is waar dit over gaat: de barbaarse obsceniteit van de ‘Grind’. Ik zou verwachten dat vrouwen sympathie zouden hebben voor onze tegenstand tegen deze slachting. Dit lijkt erop dat een paar mensen met een overhaaste reactie reageren op een foto van een zwangere vrouw en een walvissenfoetus. Als ze een moment de tijd hadden genomen om na te denken over wat de advertentie zegt, hadden ze niet zulke onwetende uitlatingen gedaan.”

Oprichter en president van Sea Shepherd Conservation Society, kapitein Paul Watson, zegt: “IJsland en Noorwegen zijn geen leden van de Europese Unie (EU) omdat ze walvissen doden, maar de Faeröers profiteren van de voordelen van het EU lidmaatschap, ook al behoren ze niet tot de EU, omdat Denemarken de Faeröers subsidieert en ze voorziet van alle EU voordelen en steun. Denemarken moet eisen dat de Faeröers zich aanpassen aan de EU voorschriften als ze ook de EU voordelen gebruiken”.

Captain Paul Watson, Lamya Essemlali, Christophe Marie, and Francois Xavier Pelletier with the body of a baby pilot whale and National Police in front of the Danish Embassy in Paris
Kapitein Paul Watson, Lamya Essemlaly, Cristophe Marie en
Francois Xavier Pelletier met het lichaam van een baby griend en de Nationale Politie voor de Deense Ambassade in Parijs.

Brigitte Bardot sprak namens de Brigitte Bardot Foundation en veroordeelde de barbaarse slachting die de Faeröers “The Grind” noemen.

Christophe Marie sprak ook namens de Brigitte Bardot Foundation en Faeröer Grind-expert Francois Xavier Pelletier. President van Sea Shepherd France Lamya Essemlali en kapitein Paul Watson vertegenwoordigden de Sea Shepherd Conservation Society.

De persconferentie werd gevolgd door een grote demonstratie voor de Deense ambassade in Parijs. Meer dan 200 mensen deden mee, en zo’n 40 bewapende agenten van de Nationale Politie bewaakten de ingang van de ambassade, waardoor deze effectief drie uur lang gesloten was.

Een lijkkist met het lichaam van een baby griend die Sea Shepherd heeft meegenomen van de Faeröer eilanden werd neergelegd op de stoep voor de ambassade. Het lichaam lag op de vlag van de Europese Unie en was gedrapeerd met de Deense en Faeröese vlaggen.

Sommige van de politieagenten waren geshockeerd toen ze het lichaam zagen en velen betuigden sympathie voor het doel.

De media van Frankrijk en Denemarken waren ook aanwezig..

 

Lamya with Volunteers from Sea Shepherd Brittany with National Police riot squad in front of French Embassy
 Supporters van Sea Shepherd en de Brigitte Bardot Foundation demonstreren voor de grienden voor de
Deense Ambassade in Parijs
Sea Shepherd and Brigitte Bardot Foundation supporters rally for pilot whales before Danish Embassy in Paris
Lamya met vrijwilligers van Sea Shepherd Engeland met de Nationale oproerpolitie voor de Franse Ambassade

Grind Stop

Operatie Grind Stop

Bezoek onze speciale Operation Grind Stop website en help ons de slachting van grienden te stoppen in de Faeröer eilanden

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: