Scott West van Sea Shepherd arriveert in Taiji

12 september 2010

Scott West van Sea Shepherd arriveert in Taiji

Vanmiddag kwamen we in Taiji aan en ontmoetten Matt Smith uit Chicago. Matt gaf gehoor aan de oproep van kapitein Paul Watson om mensen naar Taiji te laten komen en hier als getuige aanwezig te zijn, zodat de wereld de waarheid kan zien van de gruwelijkheden die zich hier elk jaar afspelen. Matt was hier al meerdere dagen alleen aanwezig. Hij vertelde ons dat twee dolfijnen in de stad in bassins werden gehouden, kennelijk in afwachting van transport naar een park voor achteloos vermaak. Ook vernamen we dat vissersboten vandaag weer op jacht waren geweest en ongeveer 80 dolfijnen aan de openbare zijde van de baai hadden samengedreven. De vissers hadden met netten de baai afgezet, zodat de dolfijnen niet konden ontsnappen en een ander drijfnet uitgelegd dat hen in staat stellen zou stellen om de gevangen dolfijnen naar een ander stuk van de baai te geleiden om ze af te slachten.

De dolfijnen blijven opgesloten in de baai, ze bliezen, sloegen met hun staarten op het water en zwommen voortdurend in cirkels; ze deden dit in het midden van het afgezette gebied en waren duidelijk bang en verward. We zijn na zonsondergang gaan kijken en ontdekten dat het gebied bewaakt werden door een aantal vissers en ingehuurde beveiligers. Ook zagen we dat de bassins met de gevangen dolfijnen in de haven net zo werden bewaakt.

We keren bij dageraad weer terug om te registreren wat er hierna gebeurt. De vissers zeggen dat ze morgen geen dolfijnen zullen doden, maar er alleen een paar selecteren voor gevangenschap en dat ze de resterende dolfijnen zullen vrijlaten. Uit rapporten begrijpen we dat hun bedoeling is om deze praktijk tot en met september zo voort te zetten endan het doden van de resterende dolfijnen in oktober te hervatten. Hun idee is dat de aandacht van de wereld dan zal zijn afgenomen. Echter, onze aandacht zal niet verzwakken. We zullen hier zijn om voor zo lang als het duurt de schijnwerpers gericht te houden op deze gruweldaad

De vissers zeggen dat we ze niet begrijpen, en vragen hoe wij, als buitenlanders, het durven om in hun land onze normen en waarden aan hen op te leggen. Wat zij niet begrijpen is dat we allemaal hetzelfde zijn. We leven met z'n allen op deze aarde en daarom zijn we gezamelijk verantwoordelijk voor deze planeet en voor de andere levensvormen die erop leven. De oceanen sterven, en het gevangen nemen en afslachten van deze dolfijnen verspoedigt dat proces. Zodra de oceanen dood zijn, zullen ook wij sterven- niemand uitgezonderd.

Er waren vandaag enkele Japanse rechtse nationalisten aanwezig die Matt lastig vielen. Ze reden rond met hun megafoons en luidsprekers gemonteerd op auto's, en beschuldigen hem van het laten vallen van de atoombommen in de Tweede Wereldoorlog. Niemand luisterde. Zij bedreigden Matt ook door hem te vertellen dat een grote groep van hun kameraden morgen naar Taiji zouden komen en dat, als hij slim was, hij weg zou gaan. Ze zeiden: "Jij bent slechts alleen en wij zijn met velen." Nou, dat is veranderd. Nu zijn er al drie mensen. En na verloop van tijd zullen misschien meer mensen aan de oproep gehoor geven en naar Taiji komen om licht te schijnen op dit donkere en bloedige geheim.

Deze dag waren er ook een aantal Japanners in het park dat uitkijkt over de baai. De meeste waren het eens met de vissers. Alhoewel er wel een stelletje was dat in ongeloof stond te kijken over wat ze zagen. Ze vertelden Matt dat ze onlangs gehoord hadden van het geheim van Taiji en dit zelf wilden komen zien. Zij zouden het nooit geloofd hebben als ze dit niet zelf had gezien. De vrouw huilde openlijk en zonder schaamte. "Dit zou niet mogen gebeuren.” zei ze. “Dit is niet mijn cultuur."

Lees meer Taiji nieuws . . .

Scott West Arrives in Taiji

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: