Update vanuit Taiji: Negen dolfijnen gevangen gehouden; aantal dolfijnbeschermers neemt toe

4 september 2010

Update vanuit Taiji: Negen dolfijnen gevangen gehouden; aantal dolfijnbeschermers neemt toe in de meedogenloze stad

Door Michael Dalton
Sea Shepherd Taiji campagneleider

Dolfijnliefhebbers van over de hele wereld zijn aan het samenkomen in Taiji. De medewerkers van de Sea Shepherd Conservation Society zullen hier niet lang meer de enige dolfijnverdedigers zijn. Vanmiddag zullen ongeveer 20 mensen die onlangs gearriveerd zijn met opblaasbare dolfijnen in de stad bijeenkomen. En de komende dagen, weken en maanden zullen er nog meer westerlingen - zoals de Japanse kustwacht ze vandaag noemde - arriveren, waaronder vooraanstaande beroemdheden.

Met een bescheiden zilveren Toyota Sedan met twee leden van de Japanse kustwacht erin voor de deur, is het volkomen duidelijk dat de Japanners de aanwezigheid van Sea Shepherd zeer serieus nemen. Nadat we vanmorgen gevolgd zijn en staande gehouden werden door de kustwacht en de Japanse politie, hebben we geconcludeerd dat ze bezorgd zijn over één ding: gaan de Sea Shepherd medewerkers wederom de netten doorsnijden, zoals ze dat in 2003 deden? Ik werd subtiel gewaarschuwd, dat een dergelijke actie een arrestatie tot gevolg zou hebben. Ze weten wie ik ben.

Gisteravond hebben we de haven geobserveerd waar de dolfijnenkooien zich bevinden. Op twee plaatsen waren vier verschillende voertuigen met bewakers gepositioneerd, uitkijkend over de kooien en voortdurend met koplampen en schijnwerpers op de kooien gericht. De bewakers wisselden ieder uur van wacht. De vissers hier zijn in hoogste staat van paraatheid en zijn ervan overtuigd dat Sea Shepherd wederom een succesvolle actie tegen de netten zal starten.

Vandaag hebben we een autotocht gemaakt om de netten, de baai en de kooien in de haven te controleren – er waren geen netten uitgezet en alle boten lagen in de haven. Zo ook een kleine blauwe boot met een harpoen, die we nog niet eerder gezien hadden. Er was geen beweging rondom de kooien.

Hun paranoia is inmiddels immens.

De vissers zijn er gisteren niet op uit gegaan om te jagen en deden dat ook vandaag niet.

Wat Ric O’Barry met de media in Tokio doet is goed. We hebben hier behoefte aan verschillende benaderingen. De good cop, bad cop-strategie, als het ware. Het toespreken van de media in Tokio en het presenteren van de petities zijn beide goede zetten en Sea Shepherd steunt Ric O’Barry, zoals we dat altijd gedaan hebben.

Onze oproep om tijdens deze campagne naar Ground Zero te komen dient slechts één doel – om zoveel mogelijk mensen die zeggen dat ze om de dolfijnen geven en die in staat zijn om hier naartoe te komen, hier heen te krijgen.

Als hier continu honderd mensen zouden kunnen zijn om de lijdensweg van deze dolfijnen te aanschouwen, dan zou de moord op dolfijnen aanzienlijk af kunnen nemen of misschien zelfs geheel gestopt worden. Deze dolfijnen zouden niet moeten hoeven sterven, uit het oog en uit het hart. En het hoeven niet steeds dezelfde honderd mensen te zijn. Mensen zouden voor een paar weken of zelfs voor een paar dagen kunnen komen en dan vervangen kunnen worden door anderen.

Medeleven met de dolfijnen moet mensen toch naar Ground Zero, hier in Tajii, kunnen brengen.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: