Sea Shepherd supporter dient een aanklacht in tegen het Deense Ministerie van Buitenlandse Zaken

31 augustus 2010

Sea Shepherd supporter dient een aanklacht in tegen het Deense Ministerie van Buitenlandse Zaken

Sea Shepherd Supporter Files Police Claim Against the Danish Ministry of Foreign AffairsOm 10:15 uur op 31 augustus diende Sea Shepherd supporter Peter Manthos uit Vejle (Denemarken), een aanklacht in bij de politie tegen het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken voor het niet naleven van de Bern Conventie door toe te laten dat de grienden bij de Faröer eilanden worden afgeslacht.

De aanklacht luidt: “Ik wil hierbij het Ministerie van Buitenlandse zaken aanklagen voor het overtreden van de Bern Conventie door het toestaan, en niet voorkomen, van het vermoorden van de grienden in Deense wateren.”

Elke zomer worden honderden, en vaak zelfs duizenden, grienden expres de stranden van de Faröer eilanden opgejaagd in een wrede jachtmethode die wel bekend staat als ‘ the grind’. Dan wordt hun ruggengraat met messen doorgehakt.

Grienden zijn beschermde dieren onder de Bern Conventie, waar Denemarken mede-ondertekenaar van is.

Sea Shepherd bekommert zich vooral om hoofdstuk 3, artikel 6 van de Bern Conventie die: “het opzettelijk vangen en houden en met opzet vermoorden” , alsmede “de handel in deze dieren, levend of dood”. verbiedt.

Ook vereist hoofdstuk 5, artikel 10, sectie 2, dat alle ondertekenaars samenwerken om diersoorten te beschermen (inclusief de grienden) die in hun wateren voorkomen.

De Faröer eilanden zijn onderdeel van Denemarken, de Faröers zijn Deense burgers, en daarom is het Ministerie van Buitenlandse zaken in Denemarken in overtreding van de Bern Conventie.

Peter Manthos heeft deze aanklacht ingediend bij het politiebureau in zijn geboorteplaats Vejle.

Eerder dit jaar werd Vejle bekend omdat er een 15 meter lange vinvis strandde in een Deense fjord.

 “Heel Denemarken volgde het gevecht van deze ene walvis en er werd verschrikkelijk veel moeite gedaan haar weer terug in zee te krijgen. Ik kan niet geloven dat minder dan 1000 kilometer van Vejle andere Deense mensen elk zeedier dat ze tegen komen vermoorden”, zegt Peter Manthos.

Sea Shepherd steunt Peter Manthos in zijn pogingen om internationale beschermingswetten te handhaven in de Faeröer eilanden.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: