Waarschuwingssysteem voor de walvissen: Sea Shepherd zet akoestisch waarschuwingssysteem in

21 augustus 2010

Waarschuwingssysteem voor de walvissen: Sea Shepherd zet akoestisch waarschuwingssysteem in voor walvissen bij de Faeröer eilanden

Early Warning System for the WhalesDe afgelopen weken is Sea Shepherd Conservation Society aanwezig geweest in het Deense protectoraat van de Faröer eilanden.

Sea Shepherd werkt samen met de Brigitte Bardot Stichting in onze oppositie tegen de brutale en barbaarse slachting van grienden door inwoners van de Faeröer eilanden.

Het is een slachting die gruwelijker is dan het doden van de dolfijnen in Taiji, Japan, en het vindt plaats in Europa, in strijd met de Conventie van Bern, waarvan Denemarken een van de ondertekenaars is.

Vanaf ons schip de Golfo Azzurro zijn Sea Shepherd en de Brigitte Bardot Stichting bezig met het verzamelen van bewijsmateriaal van de slachting van de walvissen en met het uitzetten van experimentele akoestische apparaten in het water die voorbijtrekkende grienden uit de buurt van het eiland moeten houden.

We hebben dit idee tot nu toe stil gehouden, maar vandaag meldden de Faeröese media dat een school grienden is ontsnapt omdat er onder water geluiden werden uitgezonden..

Ok, dus we zijn betrapt. Dat is precies wat we aan het doen zijn geweest, en het lijkt erop dat de apparaten werken. Als ze inderdaad werken zullen we volgend jaar terugkomen om er nog meer uit te zetten.

De Faeröers slachten hele scholen af, met inbegrip van zwangere wijfjes en jonge kalveren. Geen enkele walvis overleeft zodra de Faeröers hun lange messen en knuppels tevoorschijn halen. Zij komen om in een grote, bloederige orgie waarin dronken vissers de weerloze dieren hakken, steken, knuppelen en slaan tot ze sterven, de baai met bloed vullend.

De Faeröers noemen het "The Grind" en zeggen dat het een traditie is en een geschenk van God. Wij noemen het een sadistische bloedsport en een misdrijf, een overtreding van de regels van de Europese Gemeenschap, waar de Faeröers wel alle voordelen en subsidies van ontvangen.

De akoestische apparaten kunnen in de zee worden achtergelaten en kunnen wekenlang blijven functioneren op batterijen. Zij kunnen de sleutel zijn tot het redden van de levens van veel van deze zachtaardige walvissen door hen weg te jagen van het wrede, gewelddadige onthaal dat de Faeröers hen anders zouden geven.

De bemanning van de Golfo Azzurro heeft geen wetten gebroken, en dus kan de Deense marine hen alleen escorteren, ze kan niet aan boord komen of hen arresteren.

Deze campagne wordt geleid door de voorzitter van Sea Shepherd Frankrijk, Lamya Essemlali.

Eerder deze zomer was Sea Shepherd medewerker Peter Hammarstedt undercover in staat om een van de wrede drijfjachten op grienden vast te leggen. Sindsdien bedekken de Faeröers de foetussen die ze uit de baarmoeders scheuren, zodat ze niet worden gefotografeerd. Dit geeft aan dat zelfs zij zich misschien een beetje schamen voor hun sadistische activiteiten..

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: