’s Werelds jongste zeiler voert de Sea Shepherd vlag

7 augustus 2010

’s Werelds jongste zeiler voert de Sea Shepherd vlag

news 100806 1 1 Worlds Youngest Sailor Sets Sail Under the Sea Shepherd Flag
Laura Dekker krijgt de Sea Shepherd Jolly Roger vlag overhandigd door de Sea Shepherd directeur van Nederland Geert Vons in Den Osse.

Kapitein Paul Watson, oprichter en voorzitter van Sea Shepherd Conservation Society had op 3 augustus 2010 een unieke conversatie terwijl hij, samen met Laurens de Groot in noordelijke richting op de “Highway 405” van San Clemente naar Los Angeles in Californië reed. Het was rond middernacht. Ondertussen was het vroeg in de ochtend in het Nederlandse haventje Den Osse. Watson belde Laura Dekker, een veertienjarige Nederlandse zeilster, nét voor zij met haar zeiljacht “Guppy” van 11,6 meter lang als jongste zeiler begon aan haar solotocht rond de wereld.

Dekker is op het zeiljacht van haar ouders geboren voor de kust van Nieuw-Zeeland. Als dertienjarige al stak zij in haar eentje de Noordzee over. Twee maanden geleden ontmoette Dekker in het Amsterdamse kantoor van Sea Shepherd de Nederlandse directeur Geert Vons en Laurens de Groot. Zij vroeg toen of zij de vlag van Sea Shepherd mocht voeren om de inspanningen van Sea Shepherd tijdens haar reis te promoten..

Vons, De Groot en heel Sea Shepherd Nederland en Sea Shepherd International waren onmiddellijk enthousiast.

 “Ik heb altijd gezegd dat mensen hun dromen moeten waarmaken en zich er niet van moeten laten weerhouden hun doelen te bereiken” zei kapitein Watson. “Laura bevocht de Nederlandse autoriteiten voor de rechter en won. Zij liet zich niet vertellen dat zij haar droom niet mocht waarmaken. Sea Shepherd heeft zich altijd laten voorstaan op het geloof in de kracht van het individu om een verschil te maken, om de uitdaging aan te gaan en om onverschrokken door te gaan daar waar anderen uit angst niet verder durven.”

Dekker wordt op haar eerste étappe naar Portugal begeleid door haar vader. Vanuit Portugal begint zij aan haar soloreis. Haar eerste stop zal op de Canarische Eilanden zijn. Er wordt verwacht dat zij ook de Galapagos Eilanden zal aandoen en daar zal Sea Shepherd Ecuador haar een warm welkom geven.

Méér dan honderd mensen stonden verzameld in het zuiden van Nederland, bij de haven van Den Osse, om Dekker en haar vader uit te zwaaien. Het was pas een week geleden dat Dekker de verbeten gerechtelijke strijd tegen de kinderbescherming won. De kinderbescherming had haar onder de voogdij van sociale werkers geplaatst om haar vorig jaar, als dertienjarige, te beletten aan haar zeiltocht te beginnen. Nadat Laura, met steun van haar ouders, beweringen van de kinderbescherming als zou de lange zeereis té gevaarlijk zijn en haar emotionele ontwikkeling schaden, verwierp, is zij een Nederlandse volksheldin geworden.

De tiener heeft zich ook niets aangetrokken van de waarschuwingen van NAVO-bevelhebbers voor piraterij bij de Hoorn van Afrika. Toen zij uitvoer heeft zij de piratenvlag van Sea Shepherd Conservation Society gehesen.

“De oceanen zijn in moeilijkheden en de groep die het best uitgerust is om biodiversiteit en zeeleven te beschermen zijn de surfers, duikers, zwemmers en zeilers”  aldus kapitein Watson. “Ik ben ervan overtuigd dat Laura in de toekomst een voorvechtster wordt voor de bescherming van de oceanen en deze reis geeft haar de best mogelijke opvoedkundige beleving die mogelijk is: een intieme en ware kennismaking met de zee en al haar schoonheid, mysteries en uitdagingen.”

“Bon voyage en behouden vaart, Laura, ook namens de bemanning van alle Sea Shepherd schepen, onze directeuren, stafmedewerkers, vrijwilligers en leden.” besloot kapitein Watson.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: